Månadens tur, Stigcykling

14 - 15 maj 2016 av Aurora A.
Hej alla! Nu är våren här och ett fint sätt att få njuta av våren är en helg med gått sällskap, fin natur och lite stigcykling, kom med på MÅNADENS TUR ;) Ingen tidigare erfarenhet k... Mera »

VÅRMÖTE 2016

23 februari - 29 mars 2016 av Aurora A.
Välkommen med på Vigu rf:s Vårmöte! Nu är det dags för Vigu rf:s Vårtmöte igen. Den här gången hålls det i Sibbo i Bear & Water med olika program samt kajakbassängprovning oc... Mera »

Kampanjpriser i Ullmax webshop

6 januari 2016 av Susi L.
  Börjar det bli dags för ett nytt underställ? Lite ullfrotté i kölden eller nya varma sockor? Ullmax har prisvärda produkter i merinoull och andra funktionsmaterial för träning och frilu... Mera »

Beställ Vigu kalender för 2016!

9 december 2015 av Johan F.
Kalendrarna går i tryck! Har du inte ännu beställt är det inget problem, jag tog ett antal extra med tanke på det. Underbara naturbilder! Bestämt en utmärkt julklapp! Maila till [email protected] du kan oc... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Min Wim Hof upplevelse

6 september 2020

Wim Hof

Jag kliver ner i det iskalla vattnet och känner mig pirrig men lugnare än jag någonsin gjort i en liknande situation, då det frysande badet omfamnar min hud och kroppen reagerar med att snabbt flytta blod till mitten för att skydda de viktigaste organen. Jag andas lugnt och motarbetar reaktionen att börja hyperventilera och hoppa ut ur badet. Nu börjar jag känna mig bekväm med kylan.

 

Vigu rf ordnade en Wim Hof kurs i våras - viguiten och utbildade Wim Hof instruktören Mahdi Hamidi drog kursen med hjälp av en assistent. 

 

Till en början kände jag mig nog lite skeptisk måste jag medge, men samtidigt väldigt nyfiken. Hur kan man med andningsövningar och tankens kraft påverka sin kropp så mycket att man tål kyla och förbättrar sitt immunförsvar? Efter introduktion och kort jooga lärde vi oss om alla de olika hälsofrämjande aspekterna som Wim Hof för med sig, sen började vi med andningsövningarna, som vi gjorde i par. Själva övningarna var inte alls komplicerade, men efter ett tag började jag känna mig nära till euforisk, oij, hur kan det kännas såhär bra genom att bara andas? Natural high liksom. Efter kursen kom jag in i en rutin och gjorde övningarna dagligen och kände mig verkligen bra, så tappade jag rutinen, men börjat sakta men säkert att utföra övningarna dagligen igen och njuter av det.

 

Wim Hof är en holländsk skäggig man som verkar väldigt excentrisk men kul och har utvecklat Wim Hof metoden, vilket har blivit en global metod för att må bättre på flera olika sätt och dessutom för att klara av kalla bad/duschar bättre, vilket också är väldigt bra för din kropp. Man får en tanke om metoden genom att se på Youtube klipp, men för att på ett säker sätt lära sig hur det går till är det bäst att gå på en kurs med en utbildad instruktör.

 

Vigu rf ordnar igen en Wim Hof kurs, denna gång i Larsmo den 12.9 och det är möjligt att ännu anmäla sig till kursen i början av veckan. Kursen kostar endast 60€ för vigun, du får 30€ tillbaka från 90€ som du betalar vi anmälningen. 

 

Jag rekommenderar varmt att testa på Wim Hof, även om allas upplevelser säkert är olika. Mer information och anmälan via länken nedan:

 

https://www.wimhofmethod.com/activities/whm-fundamentals-workshop-larsmo-mahdi-hamidi