Nattorienteringsmästerskap

7 oktober 2015 av Patric K.
Hejsan alla viguiter Vad gör Ni På Tisdag? Inkommande tisdag 13.10 kommer det i samband med orienteringskursen ordnas ett nattorienteringsmästerskap i Noux djupa skogar. Du har möjlighet att delta i antingen singel-(1.pers... Mera »

Sommaravslutning och extra årsmöte 6.9

6 september 2015 av Susi L.
Den traditionella sommaravslutningen är tillbaka! Första veckoslutet i september, närmare bestämt på söndag, är alla vigun och viguns vänner välkomna till Emsalö för att ta adjö av somma... Mera »

Vigu rf wants YOU!

5 augusti 2015 av Johan T.
Hej!   Vill du vara med och göra program och evenemang för Vigu rf? Har du bra idéer på hur föreningen kunde utvecklas? Vill du medverka i Vigu rf:s "insider team" och få nyttig erfarenhet a... Mera »

ViguWapp: Fågelexkursion och picknick-brunch på Emsalö

1 - 2 maj 2015 av Susi L.
Hej alla Viguiter! Första Maj närmar sig och trots att Vigu rf-styrelsen varit lite busy och nästan blivit förblindad av vårsolen så tänkte vi (med lite kort varsel, ursäkta för det) ordna en mysi... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Finlav*Lumiturvallisuus 1

11 - 15 mars 2020

Friåkning-Lyngen-Snööö<3 Utrustning jag lånat av vigu (som det finns 3 set av) spade sond transiver.

Förra året var mitt första år på en splitboard och efter att åkat snowboard i många år var detta kärlek i första ögonblick. Precis innan koronan blommade ut hade jag turen att njuta av Norges fjäll och ny fin puder-POW WOW! De var inte bara fin puder, det var en kurs som ordnades av Fredrik Aspö, även gammal viguit som ordnar kurser inom bl.a isklättring och friåkning. Detta var en grundkurs i snösäkerthet och hur man planerar säkra turer på egen hand. Det blev en riktigt lyxig kurs då vi endast var 2 anmälda och kursen ändå blev av. Vi hade super tur med vädret och förhållandena var mycket bra, ja nästintill perfekt. Eftersom vi endast var 2 deltagare, båda vigun, hade vi möjligheter att ställa frågor så mycket vi hann,  och kunde njuta lite mer än vanligt då allt gick mycket smidigare och snabbare då vi var en liten grupp. Vi fick lära oss använda olika verktyg för att följa med väder och prognoser, läsa kartor, tolka terrängen och mikroterräng, övade på att söka efter offer i lavin och njuta av härligt väder med ny fin puder och fick ha fjällen nästan för oss själva pga läget i hela världen. Att öva på att söka offer är något jag rekommenderar att öva på varje år, och Fredrik gav en bra ide att påvägen upp kan man på varsin paus gräva ner en transiver och de andra söker, win win med paus och lite rör på benen emellan varven. Det var helt grymt fina åk, även om dag 1 blev att finna tekniken igen för min del. Vi fick inkvartering på Magic Mountain Lodge trots omständigheterna och det tog hand om oss då vi hade lite problem att komma hem då bussar och annat stängdes ner i Norge lite före här hemma i Finland. Ja, det blev ju lite annat än planerat men allt ordnade sig till slut. Jag kan definitivt rekommendera kurser med Fredrik, han har ett härligt sätt att lära ut, man känner sig hörd och trygg i han sällskap. Utrustningen fungerade super och rekommenderar dem vart, låtomoss hålla all utrusting i skick och ta hand om dem väl. Hoppas på att vi i framtiden kan ordna någon resa till Lyngen med Vigu rf, det är en plats jag kommer att åka till igen, igen och igen. Be safe <3 Andi