ViguWapp: Fågelexkursion och picknick-brunch på Emsalö

1 - 2 maj 2015 av Susi L.
Hej alla Viguiter! Första Maj närmar sig och trots att Vigu rf-styrelsen varit lite busy och nästan blivit förblindad av vårsolen så tänkte vi (med lite kort varsel, ursäkta för det) ordna en mysi... Mera »

Vigu rf:s vårmöte & Norway By Foot föreläsning!

1 april 2015 av Johan F.
Välkommen till Vigu rf:s vårmöte! I år har vi som gäst Cecilia Käld, Vigu 9. Hon berättar om sitt äventyr: från Nordkap i norr till Lindesnes fyr i söder. En långvandring med hund... Mera »

Ny Viguprylar-sida

4 februari 2015 av Johan F.
För en tid sedan utökades Vigus webbsidor med prylsidan. Där kan alla Vigu rf medlemmar som inte är helt ute beställa coola vigu prylar och samtidigt finansiera föreningens verksamhet. Det finns bland annat en hel... Mera »

Delta i Vigu rf:s fototävling och var med och gör VIGUKALENDERN 2015!

27 november - 6 december 2014 av Susi L.
Hej alla viguiter!   Nu är det snart ett nytt år, och det betyder ju såklart en ny Vigukalender! Vigu rf ordnar därför igen en fototävling, där de vinnande 12 bilderna kommer med i Vigu rf:s vä... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Min Wim Hof upplevelse

6 september 2020

Wim Hof

Jag kliver ner i det iskalla vattnet och känner mig pirrig men lugnare än jag någonsin gjort i en liknande situation, då det frysande badet omfamnar min hud och kroppen reagerar med att snabbt flytta blod till mitten för att skydda de viktigaste organen. Jag andas lugnt och motarbetar reaktionen att börja hyperventilera och hoppa ut ur badet. Nu börjar jag känna mig bekväm med kylan.

 

Vigu rf ordnade en Wim Hof kurs i våras - viguiten och utbildade Wim Hof instruktören Mahdi Hamidi drog kursen med hjälp av en assistent. 

 

Till en början kände jag mig nog lite skeptisk måste jag medge, men samtidigt väldigt nyfiken. Hur kan man med andningsövningar och tankens kraft påverka sin kropp så mycket att man tål kyla och förbättrar sitt immunförsvar? Efter introduktion och kort jooga lärde vi oss om alla de olika hälsofrämjande aspekterna som Wim Hof för med sig, sen började vi med andningsövningarna, som vi gjorde i par. Själva övningarna var inte alls komplicerade, men efter ett tag började jag känna mig nära till euforisk, oij, hur kan det kännas såhär bra genom att bara andas? Natural high liksom. Efter kursen kom jag in i en rutin och gjorde övningarna dagligen och kände mig verkligen bra, så tappade jag rutinen, men börjat sakta men säkert att utföra övningarna dagligen igen och njuter av det.

 

Wim Hof är en holländsk skäggig man som verkar väldigt excentrisk men kul och har utvecklat Wim Hof metoden, vilket har blivit en global metod för att må bättre på flera olika sätt och dessutom för att klara av kalla bad/duschar bättre, vilket också är väldigt bra för din kropp. Man får en tanke om metoden genom att se på Youtube klipp, men för att på ett säker sätt lära sig hur det går till är det bäst att gå på en kurs med en utbildad instruktör.

 

Vigu rf ordnar igen en Wim Hof kurs, denna gång i Larsmo den 12.9 och det är möjligt att ännu anmäla sig till kursen i början av veckan. Kursen kostar endast 60€ för vigun, du får 30€ tillbaka från 90€ som du betalar vi anmälningen. 

 

Jag rekommenderar varmt att testa på Wim Hof, även om allas upplevelser säkert är olika. Mer information och anmälan via länken nedan:

 

https://www.wimhofmethod.com/activities/whm-fundamentals-workshop-larsmo-mahdi-hamidi