Vigu rf:s vårmöte & Norway By Foot föreläsning!

1 april 2015 av Johan F.
Välkommen till Vigu rf:s vårmöte! I år har vi som gäst Cecilia Käld, Vigu 9. Hon berättar om sitt äventyr: från Nordkap i norr till Lindesnes fyr i söder. En långvandring med hund... Mera »

Ny Viguprylar-sida

4 februari 2015 av Johan F.
För en tid sedan utökades Vigus webbsidor med prylsidan. Där kan alla Vigu rf medlemmar som inte är helt ute beställa coola vigu prylar och samtidigt finansiera föreningens verksamhet. Det finns bland annat en hel... Mera »

Delta i Vigu rf:s fototävling och var med och gör VIGUKALENDERN 2015!

27 november - 6 december 2014 av Susi L.
Hej alla viguiter!   Nu är det snart ett nytt år, och det betyder ju såklart en ny Vigukalender! Vigu rf ordnar därför igen en fototävling, där de vinnande 12 bilderna kommer med i Vigu rf:s vä... Mera »

Lillajulsfest på Emsalö 6-7.12

6 - 7 december 2014 av Susi L.
Mörkret har fallit, snön väntas på, och snart är det dags för Vigu rf:s traditionella lillajulsfest! Detta år är det självständighetshelgen som gäller, och platsen är Emsalö i Borg... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Finlav*Lumiturvallisuus 1

11 - 15 mars 2020

Friåkning-Lyngen-Snööö<3 Utrustning jag lånat av vigu (som det finns 3 set av) spade sond transiver.

Förra året var mitt första år på en splitboard och efter att åkat snowboard i många år var detta kärlek i första ögonblick. Precis innan koronan blommade ut hade jag turen att njuta av Norges fjäll och ny fin puder-POW WOW! De var inte bara fin puder, det var en kurs som ordnades av Fredrik Aspö, även gammal viguit som ordnar kurser inom bl.a isklättring och friåkning. Detta var en grundkurs i snösäkerthet och hur man planerar säkra turer på egen hand. Det blev en riktigt lyxig kurs då vi endast var 2 anmälda och kursen ändå blev av. Vi hade super tur med vädret och förhållandena var mycket bra, ja nästintill perfekt. Eftersom vi endast var 2 deltagare, båda vigun, hade vi möjligheter att ställa frågor så mycket vi hann,  och kunde njuta lite mer än vanligt då allt gick mycket smidigare och snabbare då vi var en liten grupp. Vi fick lära oss använda olika verktyg för att följa med väder och prognoser, läsa kartor, tolka terrängen och mikroterräng, övade på att söka efter offer i lavin och njuta av härligt väder med ny fin puder och fick ha fjällen nästan för oss själva pga läget i hela världen. Att öva på att söka offer är något jag rekommenderar att öva på varje år, och Fredrik gav en bra ide att påvägen upp kan man på varsin paus gräva ner en transiver och de andra söker, win win med paus och lite rör på benen emellan varven. Det var helt grymt fina åk, även om dag 1 blev att finna tekniken igen för min del. Vi fick inkvartering på Magic Mountain Lodge trots omständigheterna och det tog hand om oss då vi hade lite problem att komma hem då bussar och annat stängdes ner i Norge lite före här hemma i Finland. Ja, det blev ju lite annat än planerat men allt ordnade sig till slut. Jag kan definitivt rekommendera kurser med Fredrik, han har ett härligt sätt att lära ut, man känner sig hörd och trygg i han sällskap. Utrustningen fungerade super och rekommenderar dem vart, låtomoss hålla all utrusting i skick och ta hand om dem väl. Hoppas på att vi i framtiden kan ordna någon resa till Lyngen med Vigu rf, det är en plats jag kommer att åka till igen, igen och igen. Be safe <3 Andi