Specialkurs i serien Vigu 20 år: Ödemarkspaddling!

18 mars 2014 av Virve S.
Vigu-utbildningen fyller 20 år! Till äran av detta kommer ViguOffice att ordna en serie specialkurser. Dessa kurser är planerade med tanke på dig som studerat på Vigu, men personer intresserade av friluftsliv med ti... Mera »

Vigu rf:s vårmöte och föreläsning av Pata Degerman

6 mars 2014 av .
  Vår i luften betyder naturligtvis att det är återigen dags för Vigu rf:s vårmöte! Efter mötet kommer vi enligt lyckad tradition att få lyssna på en äventyrsförelä... Mera »

Kunduppdrag med paddling och övernattning 21-22.5

5 mars 2014 av Susi L.
Hej alla ni som tänker göra den förnyade vildmarksguide examen!   Det har dykt upp en super möjlighet för kunduppdrag – en grupp på ca 30 st idrottsstuderande i Arcada behöver dragare för... Mera »

Vigukalender 2014

3 december 2013 av Juha-Pekka J.
Hej alla viguiter! Först vill jag tacka alla som deltog i fototävlingen. Det blev 56 fina foton vartifrån vi fick välja de 12 finaste under lillajulshelgen.  Nu jobbar vi med att få kalendern i tryck, men f&... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Månadens tur

22 december 2019

Hej finaste viguläsare.

Julen står för dörren och det börjar vara dags att summera ihop året som har gått. 

Förra året gjorde jag, tillsammans med Andi, ett nyårslöfte att vi skulle sova ute åtminstone en natt per månad. Detta var troligtvis det bästa nyårslöftet jag någonsin gjort. Dels för att det aktiverar mig till mera vardagsäventyr och uteliv, men det har också gett mig väldigt goda orsaker att umgås mera med min kära vän och broder. Alla månader har vi inte kunnat utföra vår månadens tur tillsammans, men vi har då sett till att båda får det gjort iaf. 

Nu när jag tittar tillbaka på bilder från det gångna året och alla fina turer minns jag det med stor glädje. Vädret under det mörkare halvåret är inte alltid det mest lockande för att sova ute, men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Januari började med att vi lyckades pricka in oss på den kallaste natten på hela vintern, tror temperaturen sjönk till -20 den natten, men vi höll ut trots att det endast var 500 meter hem till mig. Morgonmål inne i värmen gjorde gott följande dag. Februarituren blev under bar himmel i Kaarina, vem skulle väl ha trott att andra också har bestämt sig för att övernatta i det populära vindskyddet en kall onsdag i februari, men vi hittade en mysig grop och njöt av den stjärnklara natten. Under sommaren höll vi för det mesta till i skärgården, ibland med hela familjen och minstingen med, men många nätter har även spenderats i Ovanmalm. Absoluta favoriten om man även får tillgång till bastun. Vi har sovit i tält, vindskydd, under bar himmel, hängmatta och Tentsile.

Decemberturen är ännu ogjord, förhoppningsvis tillåter vädret en paddlingstur i kombination med utenatt.

I veckan värmde vi upp med en två dagars stugtur till Jurmo. Lugnet, ensamheten och mörkret! Vi kunde alla ha stannat några dagar till. Staycation när det är som bäst! 

Med detta vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Hoppas det blir ett år fullt av äventyr nära och i fjärran, med de som du gillar mest eller helt enkelt ensam. 

Njut av samvaron, strunta i stressen, var tacksam och krama alla dina nära och kära så länge du har dem i din närhet. 

Love, 

Sara