Kunduppdrag med paddling och övernattning 21-22.5

5 mars 2014 av Susi L.
Hej alla ni som tänker göra den förnyade vildmarksguide examen!   Det har dykt upp en super möjlighet för kunduppdrag – en grupp på ca 30 st idrottsstuderande i Arcada behöver dragare för... Mera »

Vigukalender 2014

3 december 2013 av Juha-Pekka J.
Hej alla viguiter! Först vill jag tacka alla som deltog i fototävlingen. Det blev 56 fina foton vartifrån vi fick välja de 12 finaste under lillajulshelgen.  Nu jobbar vi med att få kalendern i tryck, men f&... Mera »

Lillajulsfesten!

28 november - 1 december 2013 av Virve S.
Sista helgen i november samlades 20 viguiter och fyra andra glada på Emsalö sydspets för att fira lillajul i äkta viguanda! På fredagkväll fanns redan ett ivrigt gäng på plats för att röra ihop... Mera »

Det Traditionella Nattorienteringsmästerskapet 2013

8 - 9 oktober 2013 av Virve S.
Tisdagkväll 8.10 stod hela 19 stycken mycket ivriga viguiter på Solvallas parkering och lät som en hel djurpark. Detta (mest) för att leken vi höll på med krävde detta. När vi... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Min Wim Hof upplevelse

6 september 2020

Wim Hof

Jag kliver ner i det iskalla vattnet och känner mig pirrig men lugnare än jag någonsin gjort i en liknande situation, då det frysande badet omfamnar min hud och kroppen reagerar med att snabbt flytta blod till mitten för att skydda de viktigaste organen. Jag andas lugnt och motarbetar reaktionen att börja hyperventilera och hoppa ut ur badet. Nu börjar jag känna mig bekväm med kylan.

 

Vigu rf ordnade en Wim Hof kurs i våras - viguiten och utbildade Wim Hof instruktören Mahdi Hamidi drog kursen med hjälp av en assistent. 

 

Till en början kände jag mig nog lite skeptisk måste jag medge, men samtidigt väldigt nyfiken. Hur kan man med andningsövningar och tankens kraft påverka sin kropp så mycket att man tål kyla och förbättrar sitt immunförsvar? Efter introduktion och kort jooga lärde vi oss om alla de olika hälsofrämjande aspekterna som Wim Hof för med sig, sen började vi med andningsövningarna, som vi gjorde i par. Själva övningarna var inte alls komplicerade, men efter ett tag började jag känna mig nära till euforisk, oij, hur kan det kännas såhär bra genom att bara andas? Natural high liksom. Efter kursen kom jag in i en rutin och gjorde övningarna dagligen och kände mig verkligen bra, så tappade jag rutinen, men börjat sakta men säkert att utföra övningarna dagligen igen och njuter av det.

 

Wim Hof är en holländsk skäggig man som verkar väldigt excentrisk men kul och har utvecklat Wim Hof metoden, vilket har blivit en global metod för att må bättre på flera olika sätt och dessutom för att klara av kalla bad/duschar bättre, vilket också är väldigt bra för din kropp. Man får en tanke om metoden genom att se på Youtube klipp, men för att på ett säker sätt lära sig hur det går till är det bäst att gå på en kurs med en utbildad instruktör.

 

Vigu rf ordnar igen en Wim Hof kurs, denna gång i Larsmo den 12.9 och det är möjligt att ännu anmäla sig till kursen i början av veckan. Kursen kostar endast 60€ för vigun, du får 30€ tillbaka från 90€ som du betalar vi anmälningen. 

 

Jag rekommenderar varmt att testa på Wim Hof, även om allas upplevelser säkert är olika. Mer information och anmälan via länken nedan:

 

https://www.wimhofmethod.com/activities/whm-fundamentals-workshop-larsmo-mahdi-hamidi