Vigu rf:s vårmöte och äventyrsföreläsning!

28 februari 2013 av .
Hej alla vigun! Våren står snart för dörren och det är återigen dags för Vigu rf:s vårmöte. Under samma dag som vårmötet ordnas kommer styrelsen även att ha möte med ViguOff... Mera »

Prylar samt önskemål för mer prylar?

27 februari 2013 av .
Hej Jag Linn Ek ansvarar för föreningens utrustning. Som ni vet så har ni möjlighet att låna följande grejer mot att ni skriver ett kort blogginlägg om vad ni sysslat med. Det som finns att låna f... Mera »

NoReturn 2013 närmar sig!

7 februari 2013 av .
Nu ska ni börja vara uppmärksamma och beredda! Om bara tre veckor, på fredagen den 1. mars, öppnar anmälningen till årets roligaste evenemang, NoReturn 2013. Själva evenemanget går av stapeln unde... Mera »

Vigufilmkväll

30 januari 2013 av Juha-Pekka J.
Vädret skulle inte ha varit bättre för den efterlängtade Vigufilmkvällen. Snöyra ute - varma Vigun, mycket snacks och många outdoorfilmer inne. Vi hade många spännande filmer att välj&au... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Månadens tur

22 december 2019

Hej finaste viguläsare.

Julen står för dörren och det börjar vara dags att summera ihop året som har gått. 

Förra året gjorde jag, tillsammans med Andi, ett nyårslöfte att vi skulle sova ute åtminstone en natt per månad. Detta var troligtvis det bästa nyårslöftet jag någonsin gjort. Dels för att det aktiverar mig till mera vardagsäventyr och uteliv, men det har också gett mig väldigt goda orsaker att umgås mera med min kära vän och broder. Alla månader har vi inte kunnat utföra vår månadens tur tillsammans, men vi har då sett till att båda får det gjort iaf. 

Nu när jag tittar tillbaka på bilder från det gångna året och alla fina turer minns jag det med stor glädje. Vädret under det mörkare halvåret är inte alltid det mest lockande för att sova ute, men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Januari började med att vi lyckades pricka in oss på den kallaste natten på hela vintern, tror temperaturen sjönk till -20 den natten, men vi höll ut trots att det endast var 500 meter hem till mig. Morgonmål inne i värmen gjorde gott följande dag. Februarituren blev under bar himmel i Kaarina, vem skulle väl ha trott att andra också har bestämt sig för att övernatta i det populära vindskyddet en kall onsdag i februari, men vi hittade en mysig grop och njöt av den stjärnklara natten. Under sommaren höll vi för det mesta till i skärgården, ibland med hela familjen och minstingen med, men många nätter har även spenderats i Ovanmalm. Absoluta favoriten om man även får tillgång till bastun. Vi har sovit i tält, vindskydd, under bar himmel, hängmatta och Tentsile.

Decemberturen är ännu ogjord, förhoppningsvis tillåter vädret en paddlingstur i kombination med utenatt.

I veckan värmde vi upp med en två dagars stugtur till Jurmo. Lugnet, ensamheten och mörkret! Vi kunde alla ha stannat några dagar till. Staycation när det är som bäst! 

Med detta vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Hoppas det blir ett år fullt av äventyr nära och i fjärran, med de som du gillar mest eller helt enkelt ensam. 

Njut av samvaron, strunta i stressen, var tacksam och krama alla dina nära och kära så länge du har dem i din närhet. 

Love, 

Sara