Lillajulsfest 4.12.2010

10 december 2010 av Nisse V.
Tolv stycken Viguiter hittade fram till Kattilaniemis lägercentrum i Noux, där vi firade lillajulen. Det var riktig julstämning, då marken var täckt med ett ordentligt snölager och stora snöflingor dalade stillsamt mot marken. Som välkomstlunch bjö... Mera »

Sommaravslutning 24-26.9.2010

3 oktober 2010 av Nisse V.
Sommaren  firades av i Bromarv med en mysig stughelg i slutet på september 2010. Vi hade vädergudarna på vår sida och fick njuta av solsken under lördagens paddling till bybutiken. Det blev lunch på en solig brygga och hempaddling i solnedgånge... Mera »

Äventyret 4-18.7.2010

28 juli 2010 av Nisse V.
Sent på kvällen den 5.7 körde en Subaru Diesel med tre kajaker på taket över gränsen vid Kilpisjärvi till Norge. Äventyret hade börjat. Det var dimmigt och vägarna var krokiga. Bilen var proppfull med saker och i den satt tre Viguiter; Linda, F... Mera »

Vedtalko 8 maj 2010

11 maj 2010 av Nisse V.
Motorsågarna sjöng, vårfåglarna sjöng - men det var nog ingen som väntade att en hel orkester skulle höras i natten under Vigus vedtalko... Stockbyggarna tog sig till Ovanmalm redan på torsdag, matspeccarna anlädde på fredag och slutligen ännu en... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Saknade turer

11 augusti 2020

Saknade turer och viguvänner...

Känner alltid nu som då en längtan efter äventyr, och minnet påminner mig om både tunga men ack så härliga vigukurser, och alla viguvänner <3 

Vår årskurs, vigu 23 eller bland vissa kallad viguregn,hade en hel del regn på våra kurser. Ska kort ta upp några regnminnen:

På vår orienterinskurs hade det regnat och fortsatte även regna såpass att träsk och sumpmark knappt kunde urskiljas i terrängen, men rätt mysigt ändå. 

Dag 1 då vi började vår vandring in mot Sarek ösregnade det, vi väntade på fjällstationen ett bra tag för att konstatera att de bara var och gå ut i regnet och börja tassa på. Min rinkka var minst sagt dåligt inställt + att min dundergröt för 3 vägde en hel del så det var tunga våta steg. Tur hade vi dock för på morgonen var det soligt och vi hann torka upp en del under morgonvimslet. Sarek, kanske vill åka dit i år igen...

Jag blev även vän med regnet igen under vigu, och jag tycker det är supermysigt när de regnar. Tar gärna på mig regkläderna och tassar ut, njuter av prasslande och droppande. Ofta just då de regnar, kan jag känna saknaden av ett äventyr, saknar viguvänner, men i samma stund, njuta av att de kan vara så lätt och skönt att gå i regnet.

En bild då vi under en små regnig  sommardag njöt av vattenpölar och färska smultron. Ha de så bra <3 Andi