Lillajulsfest 4.12.2010

10 december 2010 av Nisse V.
Tolv stycken Viguiter hittade fram till Kattilaniemis lägercentrum i Noux, där vi firade lillajulen. Det var riktig julstämning, då marken var täckt med ett ordentligt snölager och stora snöflingor dalade stillsamt mot marken. Som välkomstlunch bjö... Mera »

Sommaravslutning 24-26.9.2010

3 oktober 2010 av Nisse V.
Sommaren  firades av i Bromarv med en mysig stughelg i slutet på september 2010. Vi hade vädergudarna på vår sida och fick njuta av solsken under lördagens paddling till bybutiken. Det blev lunch på en solig brygga och hempaddling i solnedgånge... Mera »

Äventyret 4-18.7.2010

28 juli 2010 av Nisse V.
Sent på kvällen den 5.7 körde en Subaru Diesel med tre kajaker på taket över gränsen vid Kilpisjärvi till Norge. Äventyret hade börjat. Det var dimmigt och vägarna var krokiga. Bilen var proppfull med saker och i den satt tre Viguiter; Linda, F... Mera »

Vedtalko 8 maj 2010

11 maj 2010 av Nisse V.
Motorsågarna sjöng, vårfåglarna sjöng - men det var nog ingen som väntade att en hel orkester skulle höras i natten under Vigus vedtalko... Stockbyggarna tog sig till Ovanmalm redan på torsdag, matspeccarna anlädde på fredag och slutligen ännu en... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vildörts-medvetandeström

17 maj 2020

Det är VÅR. Och på våren vill jag allt som oftast göra allt. Hela tiden. Och på en gång. En del skulle påstå att jag drabbas av något slag av vårmani. Det här veckoslutet hade jag bokat till att klättra, terrängcykla och rullskrinna. Men sedan kom den här takatalven. (Eller är det helt perus majväder?) I alla fall: typ hagel, snö, sol, regnbåge, hagel, regn, sol. På repeat. Våta klippor, mutiga stigar och söndriga lager. Som tur bor jag på lande, så mellan skurarna har jag gjort promenader i skogen och samlat vildörter av alla de slag. (Eller av några få olika slag, men målet är att utvidga repertoaren med några arter varje år.) Om ett par veckor är det växtkurs med Vigu. Kanske jag äntligen lär mig skillnaden på de olika fräknarna. I alla fall vill jag lära mig urskilja den där ätliga superfood-versionen: Åkerfräken, från dess giftiga släktingar. Igår plockade vi harsyra, ängssyra, kirskål, nässlor, mjölkört, maskrosblad, björkknoppar och murklor. Man måste börja kocka ganska mycket för att få det att gå åt. Att torka och frysa går ju också. JEE! Våren är helt bäst! Även om det kommer hagel varje dag!

Ps. Om nån har tips om fräknarna tas de gärna emot <3 <3 <3