VIGU JULFEST 2016

10 december 2016 av Aurora A.
När? Lördag 10.12 fr.o.m. kl 13.00 Var? Vimonbölevägen 227, 10600 Ekenäs Villa Westergård http://www.awarenesstherapy.net/svenska/ekoturism.html Program Nattorientering Lekar oc... Mera »

Planerings team för NoReturn 2017 SÖKES!

18 oktober 2016 av Aurora A.
Vigu rf söker ivriga som vill vara med och ordna NoReturn 2017. NoReturn är en äventyrsutmaning på 36 timmar där deltagarna parvis tar sig fram i terrängen på olika sätt under brist på båd... Mera »

Månadens tur, Stigcykling

14 - 15 maj 2016 av Aurora A.
Hej alla! Nu är våren här och ett fint sätt att få njuta av våren är en helg med gått sällskap, fin natur och lite stigcykling, kom med på MÅNADENS TUR ;) Ingen tidigare erfarenhet k... Mera »

VÅRMÖTE 2016

23 februari - 29 mars 2016 av Aurora A.
Välkommen med på Vigu rf:s Vårmöte! Nu är det dags för Vigu rf:s Vårtmöte igen. Den här gången hålls det i Sibbo i Bear & Water med olika program samt kajakbassängprovning oc... Mera »
För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Månadens tur

22 december 2019

Hej finaste viguläsare.

Julen står för dörren och det börjar vara dags att summera ihop året som har gått. 

Förra året gjorde jag, tillsammans med Andi, ett nyårslöfte att vi skulle sova ute åtminstone en natt per månad. Detta var troligtvis det bästa nyårslöftet jag någonsin gjort. Dels för att det aktiverar mig till mera vardagsäventyr och uteliv, men det har också gett mig väldigt goda orsaker att umgås mera med min kära vän och broder. Alla månader har vi inte kunnat utföra vår månadens tur tillsammans, men vi har då sett till att båda får det gjort iaf. 

Nu när jag tittar tillbaka på bilder från det gångna året och alla fina turer minns jag det med stor glädje. Vädret under det mörkare halvåret är inte alltid det mest lockande för att sova ute, men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Januari började med att vi lyckades pricka in oss på den kallaste natten på hela vintern, tror temperaturen sjönk till -20 den natten, men vi höll ut trots att det endast var 500 meter hem till mig. Morgonmål inne i värmen gjorde gott följande dag. Februarituren blev under bar himmel i Kaarina, vem skulle väl ha trott att andra också har bestämt sig för att övernatta i det populära vindskyddet en kall onsdag i februari, men vi hittade en mysig grop och njöt av den stjärnklara natten. Under sommaren höll vi för det mesta till i skärgården, ibland med hela familjen och minstingen med, men många nätter har även spenderats i Ovanmalm. Absoluta favoriten om man även får tillgång till bastun. Vi har sovit i tält, vindskydd, under bar himmel, hängmatta och Tentsile.

Decemberturen är ännu ogjord, förhoppningsvis tillåter vädret en paddlingstur i kombination med utenatt.

I veckan värmde vi upp med en två dagars stugtur till Jurmo. Lugnet, ensamheten och mörkret! Vi kunde alla ha stannat några dagar till. Staycation när det är som bäst! 

Med detta vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Hoppas det blir ett år fullt av äventyr nära och i fjärran, med de som du gillar mest eller helt enkelt ensam. 

Njut av samvaron, strunta i stressen, var tacksam och krama alla dina nära och kära så länge du har dem i din närhet. 

Love, 

Sara