Kl├Ąttring vid ekvatorn

16 januari 2013

Två viguiter håller hus i Södra Thailand och åkte till Ton sai för att kolla lite på ett av världens klättringparadis. På måfå hade vi en Thai-instruktör som för 15 år sedan kärat ner sig i en svensk brud och kunde därmed flytande svenska. Berget var varmt, mjukt och lent men dock fanns det lite vassare väggar också så det gällde ha koll på tassarnar. Vår instruktör hette Bau och han hade många års klättringserfarenhet både från thailand och sverige. Efter att en halv dag ha klättrat lite lättare klättringsleder beslöt vi oss för att boka in en halv dag till, eftersom vi blev sugna på att testa lite ledklättring också. 

Ledklättringsträningen började med att få koll på fingerteknik och quickdrawsen och sen var det bara att börja öva klättra. Vi var ändå i början så osäkra att vi hade ett topprep fastspända i oss för säkerhets skull, spännande spännande.

Efter två dagars klättrande blev mycket klättring och framför allt deep solos (klättra upp till ca 30 m och sedan hoppa ner i det turkosblåa havet) ännu otestat, så kanske en eller båda av oss åker tillbaka någon dag för att fortsätta njuta av väme, action, roliga instruktörer och av nya upplevelser.

Ps. Av tekniska problem kan ni se bilder på vigus facebook sida:)

 

Camilla och Dansku, vigu 17