SkrinnaSkrinna

22 februari 2011

För några veckor sen kunde man redan se öppet hav, och de ivrigaste tänkte redan på öppningen av paddlingssäsongen. Men vintern gjorde en comeback, och den var den bästa möjliga för skrinnare. Då blev det också liv i Vigu rf:s forum, och så fick vi ihop tie viguiter och vigu-sinnade som ville ut på tur.

Platsen för skrinningen blev finlands British Columbia – Porkala. Vi började turen vid Porkala udden. Blå himmel, solsken och nästan ingen vind lovade fina förutsättningar för en lyckad tur. Isen hade en fin yta av rimfrost på sig, men det gick utmärkt att skrinna på den. Det enda som begränsade vår ruttplanering var en större båtled som hölls öppen under vintern. Under turen såg vi bland annat andra skrinnare, Stora Båten och en del av en älg som hade frusit fast i isen. På vägen tillbaka började vristerna kännas trötta, men den vackra skärgården och det goda sällskapet höll stämningen uppe.

Turen avslutades i den stämningsfulla Gårdsboden I Kyrkslätt, där man fick känslan av att vara med i Strömsö. Kaffe och bulle smakade efter turen, och glada ansikten och röda kinder talade sitt tydliga språk – mera sånt!