Isbiten

4 februari 2013

En solig lördagsmorgon möttes vi i Kyrkslätt för, vad som för många av oss skulle bli vår första dag ute på långfärdsskridskor. P.g.a. issituationen gick det inte att ordna skridsko 1-kursen denna helg, men tack vare Henriks och Benjamins initiativ, ordnades det en dagstur ändå. Vigu 18 och andra intresserade var välkomna med. Vi började med en kort introduktion till utrustning och teknik, och efter det körde vi tillsammans ut till Hirsala. Det var perfekt väder: sol, passligt med köld och en hjälpsam medvind som, åtminstone vi nybörjare, var tacksamma för.

Skrinnandet var härligt! För mig var det någonting som jag redan länge väntat att få prova på. Jag måste medge att jag hade höga förväntningar, för jag har alltid trivats på rullskridskor, men om det bara är möjligt, så överskreds alla förhoppningar till max! Vilken fantastisk känsla av frihet man hade på isen! 

Ställvis var isen lite sämre och då kunde det ha varit smartast att ta av sig medarna, spara på krafterna och gå. Men när vi närmade oss Drumsö, efter ca 27 kilometers skrinning, belönades vi med en bit av ny, glänsande och hal is. Och jag som trott att isen vi skrinnat dittills varit riktigt hyfsad. Inte trodde jag att ny is kunde kännas så mycket bättre. Så nu är det sagt: jag älskade detta. Hoppas vi får njuta av bra is ännu i många månader till!