Isskidning

19 februari 2013

Jihuu äntligen bar det av!

Lördagen den 9:nde februari var det dags för 6 isskidningsdeltagare att packa in sig i vigubilen i Helsingfors och ta sig mot Replot. Bakluckan fylld av rinkor och flataskidor samt stavar och bilen fylld av ett förväntansfullt gäng som skulle stärkas av ytterligare två framme i Replot. Matshopping i Vasa och iväg till stugan på Björkö för att bli mer upplysta om vad som egentligen väntade.

Vinden ven i knutarna och senare under kvällen ökade snöyran, men inomhus var det dags att plocka fram kartan och ta en titt på vår kommande strapats.. 20 kilometer första dagen med 10 m/s sidovind; UGH! Åtminstone inte motvind... Hmmm... i det här skedet funderade jag vad jag än en gång hade gett mig in på, men vi får väl se hur det går tänkte jag varefter det var dags att ge sig ut i snöyran och packa pulkorna samt lära sig hur petroleumköket fungerade..

Under kvällen var det ännu dags att packa om sina saker samt sätta igång smörgåsfabriken.

Nästa morgon; Termosfyllning, packningen på ryggen eller i pulkan, selarna på, skidglasögonen för ögonen och huvorna tätt kring huvudena. Bring it on! Dags för avfärd.

Vårt mål fiskestugan nådde vi efter ca 20 kilometer isskidning och en kort tur genom skogen på eftermiddagen och vinden gjorde ett tappert försök att det sista 100 metrarna på isen sätta emot oss allt vad den orkade. Vinden fortsatte stark så gott som hela natten, men vi var nöjda och glada att få tillbringa denna natt i ordentligt vindskydd.

Dag två lättade vinden lite och vi kunde njuta mera av själva skidningen på isen. Tredje dagen gick på grund av svag is mera genom skogen än på isen och dag 4 var så gott som strandskidning med öppet vatten inte långt ifrån.

Höjdpunkterna var definitivt den lilla solglimten dag 3 samt det mättade magarna och vallade skidor var definivt pop :) Sammanlagda skidkilometrarna på 4 dagar blev ca 77 och tro det eller ej, men även vi som stått väldigt lite på skidor de senaste åren klarade oss sist och slutligen helt okej :) På hemvägen besökte vi simhallen i Vasa och nådde Helsingfors sent onsdagkväll.