Det bästa med Vigu

22 februari 2013

Hej på er alla Vigunassar och nissar!

Min tur att skriva blogginlägg och denna gång har jag valt att skriva vad det bästa med Vigu är för mig.

Jag gick med i Vigu för att jag ville fortsätta prova på nya och spännande grejer som man oftast får göra utomhus. Året 2008-2009 gick jag på en folkhögskola uppe i Lofoten där jag under ett år sysslade med klättring, telemark, toppturer och lite surfing. Denna period av mitt liv känns nog fortfarande som den bästa. Men iaf, då jag kom tillbaka till Finland kände jag att jag bara måste få fortsätta vara aktiv på detta sätt. Lofoten gav mig något som jag inte direkt kan sätta fingret på men som för mig fungerar som terapi. Då kom jag på att VIGU blir mitt nästa Lofoten.

Jag har länge funderat på vad som är det bästa med denna typ av livsstil och kommit fram till att nog oftast personerna som är med mig bidrar mycket. Jag känner också att jag kommer bort från mina rutiner och lättare kan koppla av. En annan grej är att det förstås känns extra bekvämt att komma hem då man sovit i en bivack eller sovit 6 pers i ett 3 pers tält under en vecka. Sen tror jag också att många av oss Vigun är beroende av frisk och sval luft. Oftast sover jag bäst då det är svalt i rummet och är oftsta den första på morgonen som säger att "Puuust... Vi måste öppna fönstret". Vigu ger mig också en  hel del praktisk kunskap samt att man tvingas också lära sig att anpassa sig till en massa hela tiden. Bor själv ensam i en etta i stan och är väldigt bortskämd med att bara tänka på mig själv.

Det bor också en liten träningsnarkoman inom mig som oftast får utlopp på Vigukurser. Glömmer heller aldrig då vi var på forspaddling med Danni och Benni där jag träffade på liknande träningsnarkomaner (Maria och Pone) som kände att de ville springa tillbaka till stugorna efter 8 h paddling då det bara var ca 10 km att springa. Denna typ av personer får mig att känna mig hemma i Vigu, tack.

Denna typ av livsstil kan man grubbla vidare på men för mig är det bästa med Vigu att ni ger mig ett innnheåll i mitt liv som får mig att må huippubra :)