Gungeligung på Östersjön

7 mars 2013
Jag står vid infodisken på jobbet och solen skiner in. Jag kommer stå här ännu en vecka framåt i min uniform och svara på frågor. Det närmaste naturen jag kommer under denna tid är genom att njuta av skärgården, isen och vågorna genom ett stort fönster mittemot infodisken.

Det finns några andra viguiter än jag som jobbar på Östersjön vid sidan av studier eller annars bara extraknäckar för att få in pengar. Skillnaden till att vara hemma eller ute på vigukurser och att jobba ett pass ombord är skratträtande stor.
 
Jag jobbar på Åbolinjen vilket betyder att båten är i land totalt två timmar om dagen och på sjön resten, men det är sällan det finns en möjlighet, på grund av arbetstider, att ta sig ut i hamn. Vi har som tur utedeck, men i denna vinterkyla och vind finns det dagar jag inte sätter ut ens stortån. Jag är dock lyckligt lottad och har havsutskick.
 
Jag kan se på skärgården och nu börjar även vårsolen titta fram, ibland känns det nästan som om jag skulle vara ute, men ack, ändå så långt borta.
 
Gungeligung,
Camilla