Kontraster...

11 mars 2013

 


 
Just hemkommen från sydligare breddgrader kan jag inte låta bli att filosofera lite kring kontraster. 
Det första som slår mig är naturligtvis temperatur skillnader. Efter att i flera veckor ha fått njuta av värmen som omslutit en, av att kvicksilvret aldrig gått under +30 grader känns det annorlunda då kölden kniper i nästippen och varje andetag är lite ansträngt.
Naturligtvis är även klädkoden en annan. Nu gäller lager på lager klädsel helst i ylle, medan jag tidigare funderade på om det skulle bli för svettigt i t-shirt och shorts.
Här är det svårt att just nu förundras över undervattensvärlden med fiskar i alla tänkbara färger och koraller som gör att man känner sig som på en annan planet då man snorklar eller dyker. Obeskrivligt! Men sen igen, känslan då man svischar ner för en pudersnö täckt brant eller då man efter en hyppyri med rattkälke svävar framåt är också den obeskrivlig. Kanske de stimulerar olika sinnen, både mentalt och fysiskt?
Och vad är sen bättre, en kall fruktshake på stranden eller varm kakao i skidspåret? 
Den frågan kan jag inte besvara för det är ju alla dessa ytterligheter som får en att känna sig privilegierad och tacksam! Tyvärr är det inte alla förunnat att inom samma vecka få både och. 
Och för mig är den gemensamma nämnaren för dessa kontraster ändå den som ger mig energi och glädje. Den nämnaren är solen! 
Jag blir lika lycklig av vackra solnedgångar som av strålar som bländar en i snön! 
 
Alltså, njut av solen som nu visar sig allt mer:)
 
Daniela