Hur har du tid för ViGulisering?

11 mars 2011

Första gången jag stötte på ordet ViGu var för ca 10 år sen. En bekant berättade om att han börjat vid sidan av sina ”riktiga” studier med vildmarksguidestudier. Intressant, tänkte jag men inte har jag nu tid för något annat än mina ”riktiga” studier. Allt sedan jag första gången har ordet ViGu dykt upp med jämna mellanrum. Intresset för ViGu blev större för varje gång.

En blöt men solig sommarkväll övertalade en kompis mej att delta i NoReturn2009. Jag berättade att jag håller på med multisport och kompisen var bombsäker att NoReturn skulle passa mej. En äventyrsutmaning till. Härligt. Under NoReturn kom jag i kontakt med en massa ViGuiter. En bunt med människor med väldig olik bakgrund men ändå så likasinnade. Det bästa med denna äventyrsutmaning var människorna och den positiva sammanhållningen. Jag diskuterade hur alla hade tid med ViGu och hur de hade bestämt sig för att börja ViGu. Fortfarande tänkte jag att jag inte har tid för ViGu.

Vintern gick och jag kunde inte släppa tanken om att börja ViGu. På våren traskade jag in till arbetsgivaren för att fråga om jag får använda mina ledigheter för ViGu-kurser. Jag fick grönt ljus från arbetsgivaren och beslutet var inte svårt att ta. Jag ansökte om en studieplats till vildmarksguidelinjen på Axxell och kom in! Jej!

Nu använder jag alla mina ledigheter för ViGu-kurser och kunde inte vara nöjdare. Visst är det lite jobbigt ibland att inte ha semesterdagar för att slappa, men det skulle jag ändå inte göra på min semester. Nu har jag fått pröva på en massa roliga nya saker och har fortfarande en massa framför mej.

Hur har du tid för ViGulisering? Berätta gärna dina tankar om hur du fixar tid för dina ViGu-kurser och studier!

Här är några bilder från min senaste ViGu-kurs, långfärdsskridsko.

 

Utanför Porsö, Porkala fjärd

 

Lunchpaus