ViGu på heltid?

9 augusti 2013

Är det möjligt att skapa sig en inkomst från friluftsliv efter ViGu? Det finns ju inge vidare med jobb.. Så man kanske kan skapa ett eller fler..?

Tanken hemsöker mig om och om igen. Kanske den besöker någon annan också nu och då? På företagsamhetskursen bollades olika idéer. Nästan alla andras idéer var bättre än mina (så jag har jobbat lite på dem). På en kort stund hittades en massa idéer på, vissa hade säkert gått och grunnat på sina en längre tid - men ändå. Jag tror att ni alla har en massa idéer som ligger och pyr, både bra och dåliga.

Här är några av mina:

-Frilufts TV, som skapar efterfrågan och puffar sitt nätverk

-Friluftsblogg, med utrustnings- och tur-affiliation

-Friluftsäventyr och ledda turer enligt årstid, som utauktioneras (begränsat antal platser)

-Utrustningsuthyrning/-bank (en smidig gemensam kanal där alla intresserade kan lägga ut sina prylar till andras förfogande samt komplettera med andras utrustning inför egna turer)
 

Det är lätt att se en massa hinder och begränsande faktorer för alla enskilda idéer. T.ex. för liten marknad, bristande kunskaper, tidsbrist, resursbrist etc. Problemet med idéer är att de är rätt värdelösa. De blir värdefulla först i det skede när hindren övervunnits och de börjar förverkligas och, gällande företagsidéer, när de inbringar tillräckligt med pengar så att det går att försörja sig på dem.

Vi träffar alla olika människor och gör olika saker med dem. När människor som vill göra samma saker, kommer överens sinsemellan, och har kunskaper som kompletterar varandra träffas och bestämmer sig för att göra något tillsammans - då börjar det hända. Det är då idéer börjar få värde. Men för att värdet skall vara verkligt skall det vara roligt också, inte bara blod, svett och tårar (kanske lite sånt också, men mest roligt).

Nu undrar jag ifall någon är intresserad av mina idéer. Har du kunskaper/kontakter relaterade till dem? Skulle du vilja delta på något sätt, eller har du ännu bättre idéer som du vill dela med mig eller andra?