Som praktikant på vigukurs

7 - 12 augusti 2013

 

Jag fick en bra chans att göra min praktik för Kajakspeccen när jag deltog i Kajak 1 som hjälpinstruktör i Ålands skärgård. För mig var det en helt super vecka med ivriga blivande paddlare och ”guru”-instruktören Benjamin. Det var flera som jag kände sedan tidigare och många som var nya.

Fast Benjamin har flera års erfarenhet och rutin att dra kursen, modifierade vi den lite - mest enligt vädret, och skickligheten, som deltagarna började hitta. Vi till och med ändrade rutten och gjorde den motsols;). Ganska snabbt såg man hurdana tekniska färdigheter deltagarna hade och kunde börja planera vidare uppgifter som måste tränas.

Jag hade inte så mycket förhandsinformation om min praktikantroll, men visste att det skulle lösa sig på plats. Jag har tidigare erfarenhet av att hålla grundkurser i kajakklubben, men det här var en hel vecka! Helt super! Att själv vara Vigu hjälpte mig att anpassa mig mera till det som skulle hända.

Jag tycker att alla viguiter borde få en chans att se vad som händer före man kommer till en kurs; det handlar om logistik, utrustning, tidtabell och ändå har man oftast en känsla av att allt fungerar - just fine. Och på toppen kommer själva evenemanget som ska hållas.

Det roligaste på Kajak 1 var att lära de andra och se hur skickliga de blev bara på några dagar i kajak. Jag tror att min roll var att ge tips and tricks för hur någon rörelse/teknik borde kännas.

Jag fick bra och konstruktiv feedback – tack för det! Jag känner mig trygg i att fortsätta att skaffa mig mera färdigheter för att kunna lära ut åt andra den härliga paddlingen.


Foto: Robert Blomqvist