Mini No Return

5 november 2014

Den 4.10.2014 arrangerades viguhistoriens första Mini NoReturn som ett inledande program till Viguträffen som gick av stapeln senare under samma dag. 

Väckarklockan ringer 4.45 på lördag morgon. Det är fullkomligt tyst och en behaglig svalka i luften. Vi möter deltagarna vid parkeringsplatsen som fungerar som startplats. Innan starten bjuds deltagarna på ett nyttigt och näringsrikt morgonmål som lovar energi för den kommande etappen. Ingen sömnighet går att spåra ur de nio viguiter som gör sig beredda för Mini NoReturn. Det råder en lugn och road stämning. Några detaljer gällande utrustning kontrolleras: byteskläder, blyertspenna och pannlampa står bland de viktigaste.

Första paret får ge sig iväg klockan 06:00. Därefter startar de följande tre paren med fem minuters mellanrum. Pannlampornas ljusslingor försvinner ut i mörka skogen och efter en tid lägger sig tystnaden igen över den tidiga gryningen.

Deltagarna har en karta till hjälp för att hitta utmärkta kontroller. En del kontrollpunkter innehåller en uppgift, som ska avklaras innan följande punkt på kartan avslöjas. Uppgifterna är av varierande slag men på något sätt kopplade till friluftsliv och kurser inom ViGu. Av deltagarna krävdes kännedom bland annat i orientering (som utfördes till en tredjedel i mörker), arter och matlagning där även estetik räknades med i bedömningen. Under en station fick deltagarna ta sig över ett relativ blött och kallt blått område på kartan.

Som sista kontrollpunkt fungerade åter parkeringsplatsen. Nedanstående bild illustrerar den sista uppgiften där det gällde att behärska uppgörande av en röksignal. Till alla medarrangörer vill vi sända ett stort TACK för att ni ställde upp för att ansvara över stationer. Vi är glada över att Mini NoReturn samlade nio ivriga deltagare och över all den feedback som vi fick! Samtidigt hoppas vi på att det blir möjligt att ordna liknande utmaningar i framtiden. Särskilt förväntansfulla är vi över en No Return 2015.

 

Emma & Tarja