Äventyr & Upplevelser

22 april 2011

Vi var 12 stycken viguiter från olika årskullar som stod lite förvånade och tittade på Jan Kankkonen som drog igång fredagförmiddagen med att få oss alla att låta som Formel 1-bilar. Efter det var vi uppvärmda och redo för att köra med ytterligare lek. Efter det var vi verkligen varma och satt oss ned för att presentera oss. Därefter kändes det som specialiseringen Äventyr & Upplevelser på riktigt hade satt igång. Som instruktörer fungerar Jan Kankkonen från SGU och Danni som vi alla känner.

Hela dagen fick vi leka och hålla på med olika sorters övningar! Under lunchen kunde vi fundera lite på olika saker och sedan igen ge oss in i att lösa problem och att kunna göra det så alla kände sig behövda och bekväma. Inte alla gånger en helt lätt uppgift! Intressant var också det hur olika människor kunde uppleva samma sak på olika sätt. När vi till exempel gjorde Följa John i blindo, så var det många som tyckte att det var skönt att bara gå och följa med och glömma allt omkring, medan andra tyckte att det var rent av jobbigt att inte se och att tänka när det hela skulle vara över.

Ovanmalm bjöd på det bästa i väderväg. På kvällen var vi några stycken som gick och badade bastu och sov i vindskydden på den sidan. Bastun var varm och len, det enda vi saknade var ett hål i den ännu väldigt tjocka isen, så vi kunde ha tagit ett dopp.

Efter frukost på lördagmorgon fick vi direkt försöka ta oss över det "radioaktiva Kvarnträsk" genom att endast använda en pulka och ett par skidor. På 12 personer! Visst - vi klarade det.


Dagen fortsatte i samma anda som föregående dag: massor övningar, massor olika lösningar på problem. Vid lunch hade vi en lång diskussion om olika känslor som kommit upp under olika övningar. Stämningen var vänskaplig och öppen och jag tror att det var fler än jag som tänkte att det blir en intressant kurs - äventyret är inte bara det vi gör, utan även allt det som sker inom oss och hur vi utvecklas i oss själva. Jag ser fram emot nästa kursdel!