Filmproduktion med Vigun

27 juli - 2 augusti 2015

Vigus GoPro var med på Lennart Medias ambitösa filmprojekt i veckan, vilket bepliktigar undertecknad att göra ett blogginlägg. Tyvärr duger inte riktigt materialet från GoPron till filmen, som synes här under är färgerna relativt förskräckliga, även efter lätt korrigering. (Jep, det är Utö på bilden)

Däremot kom sugkoppssytemet väl till pass. Vi hade med tre andra GoPro kameror som användes flitigt. Några screenshots nedan.

Filmen kommer att handla om den paddlingstur från Korpo till Utö vi gjorde under sex dagar, varav en gick åt till att vara "inblåsta" på Jurmo.

Det var en fin tur, med många fina platser och samtal. Väl värd att dokumentera.

Eftersom ingen orkar se en film som består uteslutande av GoPro footage, hade vi även med oss ett antal andra kameror (fyra). Totalt sett alltså var åtta kameror med på turen, varav en kunde skickas upp i skyn för att fånga unika vinklar uppifrån. Vi hade också med oss ljudinspelningsutrustning vilken jag lyckades slänga stora delar av i sjön under tredje sista och sista dagen.

Efter avslutad tur paddlade vi lite runt Utö tillsammans med Jarmo (vigu 4:ish), han visade oss intressanta surf- och rockhoppingställen. Vi räknade in totalt sex vigun på Utö den helgen.

Det kommer att bli en sevärd film. Undertecknad är mycket ivrig att under Lennarts ledning komma igång med efterproduktionen, dvs. klippa, editera, färgkorra, och mixa ljud. Du kan följa med produktionens fortskridande genom att gilla Lennart Media på Facebook. Eventuellt kommer uppdateringar även på Lennart Medias hemsidor.

Tack för lånet Vigu rf!!!