Att addla i kostym

19 juni 2011

En solig vårdag fick jag ett samtal från Suski (Vigu 13). Hon går en utbildning om marknadsföring av företag i frilufts- och upplevelsebranschen. De skulle göra en reklamfilm och behövde ett par som ville stå framför kameran. Eftersom manuset b.la. innehöll paddling i festkläder kunde jag ju inte tacka nej. Det bara måste jag prova! :)

Cykling på Pensar. Bild Laura Lehtonen

En av de soliga och heta dagarna i mitten av juni gav vi oss av mot Pensar i Nagu. Där skulle största delen av den sammanlagt 1,5 minuter långa filmen spelas in. Dagen innan hade vi jagat en kostym åt mig som passade deras nollbudget. I korthet går manuset ut på att ett par gifter sig i Nagu kyrka och sedan spenderar sin smekmånad med att göra och uppleva olika saker i vår vackra skärgård - allt iklädda sina bröllopskläder.

Under denna underbara, men ibland lite väl varma, dag fick alltså jag och min motspelare Laura, iförda festkläder bl.a. cykla, paddla, köpa fisk, bada bastu, "simma" och äta gott.

Utan tvekan en skojig och annorlunda upplevelse som förhoppningsvis resulterar i en rolig reklamfilm. Innan dess återstår ännu att filma den första scenen i Nagu. Jag undrar lite i mitt stilla sinne hur mycket mitt hår har hunnit växa på tre veckor. Kommer det att se ut som om brudgummen får en hårklippning mitt i filmen...?

Det får ni kolla in på youtube när filmen är färdig. Om jag täcks dela med mig av länken alltså...

Fotograf till alla bilder: Laura Lehtonen