Morsdagsorientering

10 maj 2020

En så här solig och fin vårdag ville jag inte stanna inne. Så jag var glad att jag kommit överens om att träffa två andra viguiter ute i skogen. En perfekt dag för lite orienteringsträning!

Nu i korona-tider har närskogarna blivit mer än bekanta. Så för att variera på utflykterna hade vi bestämt oss för att gräva fram våra kompasser och tillsammans ta och leta efter lite orangevita kontroller i skogen.

Karjaan Ura –orienteringsföreningen hade gjort det lätt för oss. Det var bara att följa körinstruktionerna på deras hemsida till Billnäs, söka fram rätt postlåda och ur den plocka fram en karta mot en liten ersättning. Ett enkelt sätt att ordna vecko-orientering utan extra människokontakter.

I några timmar distanspromenerade vi sen tillsammans i skogen, njöt av solskenet och lyssnade på fågelsång. Det blir snart fågelkurs (hurra!) så vi var glada när vi kände igen några fåglar som kvittrade. Och vi kom tydligen också ihåg något om ledstänger och uppfångare, för vi lyckade hitta alla kontroller vi letade efter.

Med hjälp av såna här små utflykter ska vi säkert orka vänta några veckor till tills vigu-kurserna kan börja igen :)

Glada miner efter att vi hittat en kontroll.