Möte med Lars Monsen

15 februari 2012

Dette må jeg bare förtelle! På jobbets vägnar deltar jag för tillfället i en tre dagars ’Offshore strategy conference’ i Stavanger i Norge, och gissa vem som står för underhållningen under festmiddagen! Min stora favorit och idol Lars Monsen och hans ’käreste’ Trine Rein som för övrigt är en stor musikidol i Norge och sjunger som en gudinna. ’Vilt och vackert’ heter programmet och det lämnas ingen oklart vem i sällskapet som är vild och vem som är vacker.

De kommer in på den stora scenen och programmet presenteras. Vi får dock vänta till efterätten före det egentliga framträdandet.

Det är då jag bestämmer mig för att tillämpa de metoder i ’Gate crashing’ som min gode Vigu kompis Burra har introducerat mig i. Jag lämnar middagen och salen och söker mig ut i foajen till en strategisk plats där jag inväntar inträdandet av den stora idolen. Och plötsligt står jag där öga mot öga med den man som inspirerat mig på så många sätt o vars filmer jag sett otaliga gånger.

Jag skakar hand med honom och presenterar mig som en av hans stora fans i Finland. Han ställer upp på en hand-shaking-fotografering och skriver även den första autograf som jag någonsin bett om, i mitt konferensblad. ”Alt er mulig” skriver han.

Showen går ut på att Lars och Trine varvar varandra med vildmarkshistorier och änglasång. Ett beprövat koncept som går hem bland publiken och troligtvis kostar en halv förmögenhet. De har ju komplett band och allt.

Konferensens absoluta höjdpunkt kom som en fullständig överraskning!

http://iceinspired.blogspot.com/