Odventures Tours goes Lemmenjoki

9 juni 2012

Nu skall det bli av. 'Odventures Tours' planerar sin första halv-kommersiella Ruska-vandring till Lemmenjoki 9-14 September. Planen är att genomföra vandringen som kunduppdrag för min examen. Är det nån av er som har vänner eller bekanta som vore intresserade att delta, så finns det fortfarande några platser kvar.

Vandringen kommer att gå till de centrala delarna av Lemmenjoki, alltså till de leder och stugor som finns längs Lemmenjoki dalen. Genom att anlita båttransport in och ut ur dalen sparar man flera dagars vandring. Det blir alltså inga superlånga dagsetapper så man behöver inte vara rutinerad vandrare för att komma med. Tvärtom, jag tänkte lägga upp det så även helt oerfarna kan delta om bara intresset finns. Jag tänker också uppsöka den första guldfyndsplatsen och testa på att vaska guld, eventuellt med en riktig guld-vaskar guide. En och annan fisk kan vi eventuellt hitta i bäcken, och rutten kan tänkas gå behändigt nära nån geocash i området. Och så blir det naturligtvis en oförglömlig Odventures video som deltagarna kan köpa i HD format till ett oförskämt högt pris cheeky, ...eller ladda ner en fatimans-version på You tube.

Priset beror på gruppens storlek och slutligt program. Resa till och från Ivalo fixar och betalar var och en själv. Snabbast och enklast är det att flyga från Hesa och priset med Finnair var 134 sist jag kollade. Nästan gratis mao, och man är framme på en timme! Övriga utgifter som man får räkna med är taxi från Ivalo flygfält till Njurgalahti (ca 200 km) och båttransport (50km) och ev. guldvaskar guide för en dag. Maten står deltagarna också själva för, men får naturligtvis tipps och råd på fungerande rätter. Planen är att tälta, men snubblar vi över en tom stuga, så tar vi den i besittning.

Om nån är intresserad och vill ha mera info så skicka mig ett mail på niclas.hagnas@wartsila.com så skickar jag programmet. Om nån kommer fram med en bra grupp och känner sig inspirerad och taggad, så finns det kanske möjlighet att slå oss ihop kring kunduppdraget.

Äventyret väntar.

Hälsningar, Niclas