Mustiga köttbullar i höstmörkret

22 november 2012

Oberoende av vilken tid på dygnet man tittar ut just nu är världen målad i olika nyanser av grått.

Jag sitter vid köksbordet med en kopp kaffe som sakta svalnar och tänker att jag borde gå ut... Men just nu känns det för motigt. Har ingen inspiartion för en skogspromenad. Dessutom börjar det vara middagsdags, det kurrar i magen. Efter en snabb inventering i kylskåpet bestämmer jag mig för köttbullar med potis.

En timme senare kan jag konstatera bullarna blev fantastiskt goda och vill dela med mig receptet som åtminstone förgyllde min höstkväll:)

Smarriga köttbullar

Du behöver:

ca 600 g maletkött (jag körde med älg, men alllt går bra)

1 lök

typ 1/2 dl skorpsmulor

några msk senap

1 ägg

2 dl bubbelvatten

1 buljongtärning

grädde (en burk eller lite mer)

salt

peppar

 

Gör så här:

Blanda hackad lök, skorpsmulor, senap, ägg och bubbelvatten i en bunke. Låt dra en stund och blanda sen i maletköttet. Krydda med salt och peppar.

Rulla till bullar och stek i smör. Häll på grädde och sätt i buljongen och låt ännu puttra ett tag.

Jag kokade potis och åt dessa runda härligheter med fammos lingonsylt och syrrans saltgurka! Mums

Tyvärr har jag inget vege/vegan alternativ, funkar quorn för sånt här?