Vigu 20-årsjubileum och viguträff i Ovanmalm 4.10.2014!

3 - 5 oktober 2014
 
Allt började för 20 år sedan, hösten 1995... Då började Vigus 20-åriga framgångssaga, och DU är en del av den!
 
Kom med på ViGu’s 20-årsjubileum lördagen den 4.10! Platsen för festligheterna är såklart Ovanmalm.
 
fredag kväll 3.10 finns det möjlighet att delta i den spännande äventyrsutmaningen “Mini NoReturn” med start kl. 19!
 
Den stora festdagen infaller lördag 4.10. Fr.o.m. kl. 11 blir det aktiviteter, festligheter, skoj och program hela dagen! Äventyr, pryltorg (ta med dina överblivna uteprylar du vill bli av med!), överraskningsshow’er, festmiddag i naturen, ödemarksbastu och samvaro i äkta viguanda...
ViGu bjuder på smörgåslunch, kaffe, te, festmiddag som tillreds på plats av flitiga vigu-vildmarkskockar samt morgonmål på söndag. Övrig mat och dryck kan du ta med själv för egna behov.
 
söndag morgon kl. 9 håller vi Vigu rf:s höstmöte vid frukostbordet. Då kommer vi bl.a. att fastställa verksamhetsplan och budget, göra beslut om medlemsavgiften för nästa år och såklart välja en ny styrelse! Alla är välkomna med på mötet!
 
Övernatta kan du göra i vindskydd, kåta, eget tält eller under bar himmel. Vigu rf:s tält kommer också att finnas på plats och kan erbjuda några sovplatser.
 
Anmäl dig + ev. familj eller vän senast 19.9.2014 till [email protected].
 
Meddela även eventuella specialdieter, allergier, och om du deltar i MiniNoReturn-utmaningen som börjar på fredag kväll.
 
Frågor? Kontakta [email protected]
 
P.S. Samåkning kan med fördel arrangeras på forumet! Som ni vet är parkeringsutrymmet lite begränsat vid Ovanmalm :)


För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vildörts-medvetandeström

17 maj 2020

Det är VÅR. Och på våren vill jag allt som oftast göra allt. Hela tiden. Och på en gång. En del skulle påstå att jag drabbas av något slag av vårmani. Det här veckoslutet hade jag bokat till att klättra, terrängcykla och rullskrinna. Men sedan kom den här takatalven. (Eller är det helt perus majväder?) I alla fall: typ hagel, snö, sol, regnbåge, hagel, regn, sol. På repeat. Våta klippor, mutiga stigar och söndriga lager. Som tur bor jag på lande, så mellan skurarna har jag gjort promenader i skogen och samlat vildörter av alla de slag. (Eller av några få olika slag, men målet är att utvidga repertoaren med några arter varje år.) Om ett par veckor är det växtkurs med Vigu. Kanske jag äntligen lär mig skillnaden på de olika fräknarna. I alla fall vill jag lära mig urskilja den där ätliga superfood-versionen: Åkerfräken, från dess giftiga släktingar. Igår plockade vi harsyra, ängssyra, kirskål, nässlor, mjölkört, maskrosblad, björkknoppar och murklor. Man måste börja kocka ganska mycket för att få det att gå åt. Att torka och frysa går ju också. JEE! Våren är helt bäst! Även om det kommer hagel varje dag!

Ps. Om nån har tips om fräknarna tas de gärna emot <3 <3 <3