Vigu rf wants YOU!

5 augusti 2015
Hej!
 
Vill du vara med och göra program och evenemang för Vigu rf? Har du bra idéer på hur föreningen kunde utvecklas? Vill du medverka i Vigu rf:s "insider team" och få nyttig erfarenhet av roligt styrelsearbete med andra friluftssinnade personer?
 
Vigu rf finns till för såväl gamla som nya studeranden vid Vigu. Föreningen och dess verksamhet görs av och för medlemmarna.
 
Nu söker vi nya krafter som vill vara med och göra Vigu rf till vad det är. Vill du vara med i "Vigu rf Expedition Team"? Starta en orienterings- eller MTB-cykelklubb? Ordna Månadens tur? Eller vara med i styrelsen och påverka föreningens framtid?
 
Vigu rf:s åttonde verksamhetsår börjar 1.11 med en ny styrelse som väljs på höstmötet under Viguträffen 10-11.10, men redan nu är du hjärtligt välkommen med i vårt gäng för att bekanta dig med vad vi håller på med, och vad DU kan bidra med! :)
 
Om du tycker detta låter intressant, kontakta [email protected] eller Susi: 040 542 6635. 
Vi svarar gärna på frågor och funderingar. Sen är det bara att komma med!
 
 
P.S. Något som ALLA mer än gärna får göra, är att skriva här på vår gemensamma blogg om vigukurser eller egna turer du varit på, eller vad som helst annat som kan tänkas intressera besökare på vigu.fi.


För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vardagstur blir Vändagstur

15 februari 2020

Någon var så missnöjd idag morse. Raka motsatsen mot vad jag var dock. Trots en begynnande känsla av kisibrådska, makade jag rätt på alla kroppsdelar i min sovsäck i hängmattan där jag låg och tänkte på att det fortfarande var mörkt och att även om en mini-vigu i tältet bredvid högljutt ville något som ingen kunde förstå, så kunde jag förmodligen gott sova vidare en stund till.

En morgon som idag har blivit ett slående inslag i mitt liv under de senaste åren, ibland mer frekvent, ibland med längre pauser. Även om jag inte fattat ett lika aktivt beslut som Sara beskrev här i bloggen för inte så länge sedan, så har ett beslut av att ta sig på övernattningstur sakta växt fram och förverkligats. Och detta vill jag sannerligen rekommendera!

Jag har ett par vakio-vänner att vardagstura med. Oftast handlar det just om mitt i veckan-övernattning i någon närbelägen laavu. Efteråt är både vänner och jag alltid lika begeistrade över fiilisen på jobbet dagen då en vaknat ute i det fria - vad är det där magiska som en får av att på kvällskvisten ta sig ut i en mörk skog, elda, fixa simpelt käk, krypa ner i sovsäcken, snacka lite mer eller mindre strunt innan ögonlocken faller ihop... Dricka kaffe och sleva i sig kallnande gröt innan alla prylar trottas ner och vi återvänder till civilisationen.

Då jag sovit klart i morse hittade jag både stora och små viguiter vid en glatt sprakande eld vid vindskyddet i Roosinniemi i Tykö nationalpark där vi campat sen igår kväll. Den minsta hade förvandlats till sitt solstråliga själv igen smiley. Vi tillbringade en långsam och behaglig förmiddag på udden tills vi i olika etapper traskade till parkeringen för att åka hem och fortsätta helgen på våra egna håll.

Tusen tack till Sara för initiativet till en utenatt med vänner denna Vändag! heart

Det kan bli en hel del grejer då en mini-vigu är med i kombination med kort väg till bilen...

Morgonstund har guld i mund! Framför allt efter en stjärnklar natt som var pure magic!