Nya medlemsförmåner

8 november 2015

Hej kära Viguiter! Har ni märkt att vi har fått en del nya samarbetspartners detta år? Kolla listan på företag där Vigu rf-medlemmar får rabatter här.

Nya partners för i år är:
  • Aavameri i Åbo (rabatt på kajaker, paddlar och paddlingsutrustning och på kajakhyror)
  • Kurres Jakt och Fiske i Vasa (rabatt på kläder, fiskegrejor och campingutrustning)
  • SGU / Paddelboden på Åland (rabatt på kajakhyror)
 
Dessutom får du fortfarande rabatter och förmåner hos Welhonpesä, Bear&Water, Melontapiste, Natura Viva, MyKayak, Camu, Varuste.net och Forsport. Plus såklart alla rabatter du får via Suomen Latu. Mera info hittar du här.
 
I väntan på snön och vintern, ha en skön fortsättning på höstrusket! :)
 
 


För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vildörts-medvetandeström

17 maj 2020

Det är VÅR. Och på våren vill jag allt som oftast göra allt. Hela tiden. Och på en gång. En del skulle påstå att jag drabbas av något slag av vårmani. Det här veckoslutet hade jag bokat till att klättra, terrängcykla och rullskrinna. Men sedan kom den här takatalven. (Eller är det helt perus majväder?) I alla fall: typ hagel, snö, sol, regnbåge, hagel, regn, sol. På repeat. Våta klippor, mutiga stigar och söndriga lager. Som tur bor jag på lande, så mellan skurarna har jag gjort promenader i skogen och samlat vildörter av alla de slag. (Eller av några få olika slag, men målet är att utvidga repertoaren med några arter varje år.) Om ett par veckor är det växtkurs med Vigu. Kanske jag äntligen lär mig skillnaden på de olika fräknarna. I alla fall vill jag lära mig urskilja den där ätliga superfood-versionen: Åkerfräken, från dess giftiga släktingar. Igår plockade vi harsyra, ängssyra, kirskål, nässlor, mjölkört, maskrosblad, björkknoppar och murklor. Man måste börja kocka ganska mycket för att få det att gå åt. Att torka och frysa går ju också. JEE! Våren är helt bäst! Även om det kommer hagel varje dag!

Ps. Om nån har tips om fräknarna tas de gärna emot <3 <3 <3