Ovanmalm Bastukväll

14 - 15 april 2017

Finns det ett bättre sätt att fira Långfredagen än med bastu i Ovanmalm, NEJ! Eller lider du av Ovanmalm/vigu abstinensbesvär? Nu är det fixat, du har nu möilighet att njuta av båda! Vilda viguiter kommer nämligen att bada bastu och umgås i Ovanmalm.

Lyxmat, Lyxbastu, Lyxsällskap och övernattning i lavun.

Vigu rf hyr bastun och den här gången bjuder rf, så undantagsvis behöver man inte betala något för bastun!!

Kostnader blir ensdast för maten som blir gemensam.

Amnläning och frågor till [email protected]

Missa inte att vigu rf skådar fåglar 14.4 så häng med på det också! Kolla infon om det på fågelskådningens egna event :)

Följ Vigu rf på Facebook!För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vildörts-medvetandeström

17 maj 2020

Det är VÅR. Och på våren vill jag allt som oftast göra allt. Hela tiden. Och på en gång. En del skulle påstå att jag drabbas av något slag av vårmani. Det här veckoslutet hade jag bokat till att klättra, terrängcykla och rullskrinna. Men sedan kom den här takatalven. (Eller är det helt perus majväder?) I alla fall: typ hagel, snö, sol, regnbåge, hagel, regn, sol. På repeat. Våta klippor, mutiga stigar och söndriga lager. Som tur bor jag på lande, så mellan skurarna har jag gjort promenader i skogen och samlat vildörter av alla de slag. (Eller av några få olika slag, men målet är att utvidga repertoaren med några arter varje år.) Om ett par veckor är det växtkurs med Vigu. Kanske jag äntligen lär mig skillnaden på de olika fräknarna. I alla fall vill jag lära mig urskilja den där ätliga superfood-versionen: Åkerfräken, från dess giftiga släktingar. Igår plockade vi harsyra, ängssyra, kirskål, nässlor, mjölkört, maskrosblad, björkknoppar och murklor. Man måste börja kocka ganska mycket för att få det att gå åt. Att torka och frysa går ju också. JEE! Våren är helt bäst! Även om det kommer hagel varje dag!

Ps. Om nån har tips om fräknarna tas de gärna emot <3 <3 <3