VIGUTRÄFFEN 7.10 och inbjudan till Höstmöte

7 - 8 oktober 2017

Välkommen med på den traditionella Viguträffen den 7–8.10! Viguträffen är en skogsfest i vår Viguskog i Ovanmalm (Tenala, Raseborg) där du träffar äldre och nyare vigun, har skojigt program tillsammans och bjuds på god festmiddag i naturen.

Program för Viguträffen 2017:

10.00 Trail Running Intro med Vigu 16 Niclas & Bertil! Löparkläder på! Det blir en runda på ca 10km och bastun är varm efteråt!

13.00 Examensverkstad. Anmälningar skilt på Itslearning!

14.00 Äventyr & Upplevelser
Årets Äventyrsspecc ordnar ordnar program från kl. 14 framåt. Det kommer bli roliga lekar, häng och kläng och annat kul! Ta med egen klätterhjälm om du har!

Friluftspryltorget
Ta med de prylar du inte längre behöver och sälj dem till någon som behöver dem! Fynda själv! Pryltorget är en årligen återkommande succé!

 

Höstmöte kl 15.30 se mer info i slutet. Välkommen med!
17.00 Festmiddag i skogen
Middagen börjar ca kl. 17 och tillreds av årets matkursister. Vigu bjuder på maten som tillreds på öppen eld. Utöver maten bjuder vi på saft, vatten, kaffe och te – övriga drycker kan du ta med själv för egna behov. Ta med tallrik, bestick och mugg!

Under kvällen hinner du också njuta av bad i Vigus fina ödemarksbastu. Övernattning sker i vindskydd, kåta eller tält. Vigu bjuder på frukost på söndag åt dem som övernattar.

Du kan även avlägga arttenter och praktiska prov under Viguträffen, se https://www.facebook.com/events/1859933210890813/.

ANMÄLNING
Du som studerar på Vigu anmäler dig på Itslearning! Sista anmälnignsdag är 29.9.

Du som inte längre studerar på Vigu anmäler dig samt eventuella avecer per e-post till Virve ([email protected]) senast 29.9! Berätta också om du har någon specialdiet/allergi och om du övernattar i Ovanmalm.

Mer info finns här: https://goo.gl/GkWroa


Välkommen på föreningens höstmöte samt kompletterande vårmöte under Viguträffen i Ovanmalm!
Mötet hålls på lördagen 7.10 kl. 15.30 vid Kvarnträsk vindskydd. Alla är hjärtligt välkomna med!
På mötet behandlas följande ärenden:


Föredragningslista för höstmötet

1.     Mötet öppnas
2.    Val av mötesordförande, sekreterare, protokolljusterare och vid behov rösträknare
3.    Mötets laglighet och beslutförhet konstateras
4.    Föredragningslistan för mötet godkänns
5.    Verksamhetsplanen och budgeten fastställs
6.    Storleken av den anslutningsavgift och årliga medlemsavgift som uppbärs hos de ordinarie medlemmarna och de understödande medlemmarna fastställs skilt för sig.
7.    Val av styrelsen enligt 8§
8.    Val av en eller två verksamhetsgranskare och hens/deras suppleanter, eller en eller två revisorer och hens/deras suppleanter för att granska räkenskaperna under följande räkenskapsperiod.
9.    Övriga i möteskallelsen nämnda ärenden behandlas.
       - inga övriga ärenden.

Verksamhetsplanen och budgeten kommer att finnas till påseende innan höstmötet. Styrelsen meddelar i denna tråd på forumet när de finns till påseende.
Vi ses på Viguträffen!

Vigu rf:s styrelse

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Paddlingsäventyr i magiska Pellinge skärgård (baserar sig på en sann historia)

3 - 5 juli 2020

Väderprognosen såg inte lovande ut då jag satt i Västanfjärd och tittade turvis på FMI:s väderprognos och flammande oljelampan. Värmen av ljuset kändes bra då det åskade och regnade utanför, och då och då gnuggade jag mina händer och kände ännu de djupa såren från sommarens tidigare VIGU-paddlingstur söder om Nagu. Är det igen dags att ge sig ut på ett äventyr som man kanske inte kommer tillbaka ifrån? Varför håller jag på med detta och inte nöjer mig med något mindre riskabelt? Med dessa tankar fumlade jag åt lampan, och somnade lika snabbt som vanligt till regnet som dansade på plåttaket.

 
Vi gav oss ut från Alberts sommarställe i nordvästra Pellinge, med riktning österut mot Stora Brokholmen. Starka västliga vindar och pustar som piskade hårt då vi paddlade ut från den skyddade viken. JIIHAAA!! hördes det då och då när man fick en surfkänsla, antagligen såg det rätt så patetiskt ut ifall man satt på Benitas terrass, men man lyckades åtminstone lura sig själv. Albert hade paddlat hela sitt liv i Pellinge så det var lätt att bara följa honom, han verkade veta vartenda hörn och vrå mellan de magiska öarna. Gamla broar, farbror Melkers brygga, "där har jag klippt gräset" - var bara några av de meningar som byttes monologt under färden. Fastän jag kan syssla med många saker samtidigt, som t.ex. lyssna vad den andra säger och ändå paddla framåt, så var jag ändå stundvis mest nöjd över min nyinförskaffade paddlings/seglings hatt som spände aningen för mycket i den redan för många gånger solbrända pannan. "Vad sa du Albert?"- kom ut ur mig antagligen för många gånger. "Vi stannar här och fiskar, jag har på känn att gammelgäddan gömmer sig där i vasset" fick jag som svar.
 
När vi nådde Stora Brokholmen beslöt vi oss för att runda ön en gång och kolla var det lönar sig att sätta upp läger, samtidigt ville vi se fiskgjusen som har bo på öns norra udde i yttersta tallen. Vi paddlade tyst som ur en scen i Indiana Jones, och medan boet glimtade framme vid udden så kände jag hur Skarven (min kajak) gled på en sten. Ilande ljudet skar inte bara in i mitt hjärta utan även i fiskgjusens, som tog ett kliv och flyttade till ön bredvid för att gapskratta åt mitt tabb. Som tur klarade sig Skarven bara med en fin repa, kaptenen fick däremot plågsamma men som kommer att spöka länge.
 
Stora Brokholmens södra udde visade sig vara perfekt som tältplats med en fin sandstrand, mäktiga klippor och sällsynt lite mygg. På ön finns även åtminstone ett utedass och några eldstäder + ved, det var skönt att hitta dessa efter att man varit och grävt dassgropen klar och samlat ved för en hel överlevnadskurs. Kvällen och natten fortlöpte med simtur och läcker mat, och då Albert försökte göra en kortfilm på hur skalbaggar förökar sig.
 
På lördagen vaknade jag till att frukosten var serverad, en klassisk vitchoklads grötportion och en gudomligt god ostmacka satt bra då vi planerade hemfärden. Mer regn lovades fr.o.m. lördag eftermiddag-söndag kväll så vi beslöt att dagens mål var bastun på Pellinge nordvästra spets. Med beslutsamma men lätta drag paddlade vi på Pellinges norra sida mot Benitas café, där vi avnjöt en god lunch och vittnade då den lokala dykargruppen glömde sina syrtuber på stranden. Sommartorget gled mot sitt slut men vi lyckades ändå hitta Pellinge strömming på burk, det skulle smaka fint på kvällen med familjen Weckmans självodlade potisar.
 
Väl tillbaka på landet, bastade vi och åt en 5 stjärnors middag och började redan planerandet av sommarens nästa äventyr - paddling+fiske+vandring i Lapland. Jag hade redan börjat sömnvandringen och var på dimmiga sumpmarker då jag plötsligt hörde ett skrik utanför bastun. Det var inte Albert, som dock hoppade fram ur sin kammare iklädd Adamskostymen - "SHHHHH! vet du vad det är för ett djur?" I min förbryllning hann jag inte säga något, förrän han redan avslöjade att det var uttern. Vi tog en snabb språngmarsch ut i vassen i hopp om att få se ett skymt av djuren, men allt resulterade i ett avlägset utterskratt (är det ett ord?) och några fästingar som kröp upp för benen. Trots allt så somnade jag lätt med lite djupare sår på händerna men med ett leende på läpparna, och med ett utterskratt som ekade i fjärran.
 
Jan
 
ps. Seriösa detaljer av övernattningställen etc. fås av undertecknade.
 
pps. Förblev oklart hur man får bilderna synnas åt rätt håll, sorry.