VIGUTRÄFFEN 7.10 och inbjudan till Höstmöte

7 - 8 oktober 2017

Välkommen med på den traditionella Viguträffen den 7–8.10! Viguträffen är en skogsfest i vår Viguskog i Ovanmalm (Tenala, Raseborg) där du träffar äldre och nyare vigun, har skojigt program tillsammans och bjuds på god festmiddag i naturen.

Program för Viguträffen 2017:

10.00 Trail Running Intro med Vigu 16 Niclas & Bertil! Löparkläder på! Det blir en runda på ca 10km och bastun är varm efteråt!

13.00 Examensverkstad. Anmälningar skilt på Itslearning!

14.00 Äventyr & Upplevelser
Årets Äventyrsspecc ordnar ordnar program från kl. 14 framåt. Det kommer bli roliga lekar, häng och kläng och annat kul! Ta med egen klätterhjälm om du har!

Friluftspryltorget
Ta med de prylar du inte längre behöver och sälj dem till någon som behöver dem! Fynda själv! Pryltorget är en årligen återkommande succé!

 

Höstmöte kl 15.30 se mer info i slutet. Välkommen med!
17.00 Festmiddag i skogen
Middagen börjar ca kl. 17 och tillreds av årets matkursister. Vigu bjuder på maten som tillreds på öppen eld. Utöver maten bjuder vi på saft, vatten, kaffe och te – övriga drycker kan du ta med själv för egna behov. Ta med tallrik, bestick och mugg!

Under kvällen hinner du också njuta av bad i Vigus fina ödemarksbastu. Övernattning sker i vindskydd, kåta eller tält. Vigu bjuder på frukost på söndag åt dem som övernattar.

Du kan även avlägga arttenter och praktiska prov under Viguträffen, se https://www.facebook.com/events/1859933210890813/.

ANMÄLNING
Du som studerar på Vigu anmäler dig på Itslearning! Sista anmälnignsdag är 29.9.

Du som inte längre studerar på Vigu anmäler dig samt eventuella avecer per e-post till Virve ([email protected]) senast 29.9! Berätta också om du har någon specialdiet/allergi och om du övernattar i Ovanmalm.

Mer info finns här: https://goo.gl/GkWroa


Välkommen på föreningens höstmöte samt kompletterande vårmöte under Viguträffen i Ovanmalm!
Mötet hålls på lördagen 7.10 kl. 15.30 vid Kvarnträsk vindskydd. Alla är hjärtligt välkomna med!
På mötet behandlas följande ärenden:


Föredragningslista för höstmötet

1.     Mötet öppnas
2.    Val av mötesordförande, sekreterare, protokolljusterare och vid behov rösträknare
3.    Mötets laglighet och beslutförhet konstateras
4.    Föredragningslistan för mötet godkänns
5.    Verksamhetsplanen och budgeten fastställs
6.    Storleken av den anslutningsavgift och årliga medlemsavgift som uppbärs hos de ordinarie medlemmarna och de understödande medlemmarna fastställs skilt för sig.
7.    Val av styrelsen enligt 8§
8.    Val av en eller två verksamhetsgranskare och hens/deras suppleanter, eller en eller två revisorer och hens/deras suppleanter för att granska räkenskaperna under följande räkenskapsperiod.
9.    Övriga i möteskallelsen nämnda ärenden behandlas.
       - inga övriga ärenden.

Verksamhetsplanen och budgeten kommer att finnas till påseende innan höstmötet. Styrelsen meddelar i denna tråd på forumet när de finns till påseende.
Vi ses på Viguträffen!

Vigu rf:s styrelse

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Månadens tur

22 december 2019

Hej finaste viguläsare.

Julen står för dörren och det börjar vara dags att summera ihop året som har gått. 

Förra året gjorde jag, tillsammans med Andi, ett nyårslöfte att vi skulle sova ute åtminstone en natt per månad. Detta var troligtvis det bästa nyårslöftet jag någonsin gjort. Dels för att det aktiverar mig till mera vardagsäventyr och uteliv, men det har också gett mig väldigt goda orsaker att umgås mera med min kära vän och broder. Alla månader har vi inte kunnat utföra vår månadens tur tillsammans, men vi har då sett till att båda får det gjort iaf. 

Nu när jag tittar tillbaka på bilder från det gångna året och alla fina turer minns jag det med stor glädje. Vädret under det mörkare halvåret är inte alltid det mest lockande för att sova ute, men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Januari började med att vi lyckades pricka in oss på den kallaste natten på hela vintern, tror temperaturen sjönk till -20 den natten, men vi höll ut trots att det endast var 500 meter hem till mig. Morgonmål inne i värmen gjorde gott följande dag. Februarituren blev under bar himmel i Kaarina, vem skulle väl ha trott att andra också har bestämt sig för att övernatta i det populära vindskyddet en kall onsdag i februari, men vi hittade en mysig grop och njöt av den stjärnklara natten. Under sommaren höll vi för det mesta till i skärgården, ibland med hela familjen och minstingen med, men många nätter har även spenderats i Ovanmalm. Absoluta favoriten om man även får tillgång till bastun. Vi har sovit i tält, vindskydd, under bar himmel, hängmatta och Tentsile.

Decemberturen är ännu ogjord, förhoppningsvis tillåter vädret en paddlingstur i kombination med utenatt.

I veckan värmde vi upp med en två dagars stugtur till Jurmo. Lugnet, ensamheten och mörkret! Vi kunde alla ha stannat några dagar till. Staycation när det är som bäst! 

Med detta vill jag önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Hoppas det blir ett år fullt av äventyr nära och i fjärran, med de som du gillar mest eller helt enkelt ensam. 

Njut av samvaron, strunta i stressen, var tacksam och krama alla dina nära och kära så länge du har dem i din närhet. 

Love, 

Sara