VIGUTRÄFFEN 7.10 och inbjudan till Höstmöte

7 - 8 oktober 2017

Välkommen med på den traditionella Viguträffen den 7–8.10! Viguträffen är en skogsfest i vår Viguskog i Ovanmalm (Tenala, Raseborg) där du träffar äldre och nyare vigun, har skojigt program tillsammans och bjuds på god festmiddag i naturen.

Program för Viguträffen 2017:

10.00 Trail Running Intro med Vigu 16 Niclas & Bertil! Löparkläder på! Det blir en runda på ca 10km och bastun är varm efteråt!

13.00 Examensverkstad. Anmälningar skilt på Itslearning!

14.00 Äventyr & Upplevelser
Årets Äventyrsspecc ordnar ordnar program från kl. 14 framåt. Det kommer bli roliga lekar, häng och kläng och annat kul! Ta med egen klätterhjälm om du har!

Friluftspryltorget
Ta med de prylar du inte längre behöver och sälj dem till någon som behöver dem! Fynda själv! Pryltorget är en årligen återkommande succé!

 

Höstmöte kl 15.30 se mer info i slutet. Välkommen med!
17.00 Festmiddag i skogen
Middagen börjar ca kl. 17 och tillreds av årets matkursister. Vigu bjuder på maten som tillreds på öppen eld. Utöver maten bjuder vi på saft, vatten, kaffe och te – övriga drycker kan du ta med själv för egna behov. Ta med tallrik, bestick och mugg!

Under kvällen hinner du också njuta av bad i Vigus fina ödemarksbastu. Övernattning sker i vindskydd, kåta eller tält. Vigu bjuder på frukost på söndag åt dem som övernattar.

Du kan även avlägga arttenter och praktiska prov under Viguträffen, se https://www.facebook.com/events/1859933210890813/.

ANMÄLNING
Du som studerar på Vigu anmäler dig på Itslearning! Sista anmälnignsdag är 29.9.

Du som inte längre studerar på Vigu anmäler dig samt eventuella avecer per e-post till Virve ([email protected]) senast 29.9! Berätta också om du har någon specialdiet/allergi och om du övernattar i Ovanmalm.

Mer info finns här: https://goo.gl/GkWroa


Välkommen på föreningens höstmöte samt kompletterande vårmöte under Viguträffen i Ovanmalm!
Mötet hålls på lördagen 7.10 kl. 15.30 vid Kvarnträsk vindskydd. Alla är hjärtligt välkomna med!
På mötet behandlas följande ärenden:


Föredragningslista för höstmötet

1.     Mötet öppnas
2.    Val av mötesordförande, sekreterare, protokolljusterare och vid behov rösträknare
3.    Mötets laglighet och beslutförhet konstateras
4.    Föredragningslistan för mötet godkänns
5.    Verksamhetsplanen och budgeten fastställs
6.    Storleken av den anslutningsavgift och årliga medlemsavgift som uppbärs hos de ordinarie medlemmarna och de understödande medlemmarna fastställs skilt för sig.
7.    Val av styrelsen enligt 8§
8.    Val av en eller två verksamhetsgranskare och hens/deras suppleanter, eller en eller två revisorer och hens/deras suppleanter för att granska räkenskaperna under följande räkenskapsperiod.
9.    Övriga i möteskallelsen nämnda ärenden behandlas.
       - inga övriga ärenden.

Verksamhetsplanen och budgeten kommer att finnas till påseende innan höstmötet. Styrelsen meddelar i denna tråd på forumet när de finns till påseende.
Vi ses på Viguträffen!

Vigu rf:s styrelse

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Finlav*Lumiturvallisuus 1

11 - 15 mars 2020

Friåkning-Lyngen-Snööö<3 Utrustning jag lånat av vigu (som det finns 3 set av) spade sond transiver.

Förra året var mitt första år på en splitboard och efter att åkat snowboard i många år var detta kärlek i första ögonblick. Precis innan koronan blommade ut hade jag turen att njuta av Norges fjäll och ny fin puder-POW WOW! De var inte bara fin puder, det var en kurs som ordnades av Fredrik Aspö, även gammal viguit som ordnar kurser inom bl.a isklättring och friåkning. Detta var en grundkurs i snösäkerthet och hur man planerar säkra turer på egen hand. Det blev en riktigt lyxig kurs då vi endast var 2 anmälda och kursen ändå blev av. Vi hade super tur med vädret och förhållandena var mycket bra, ja nästintill perfekt. Eftersom vi endast var 2 deltagare, båda vigun, hade vi möjligheter att ställa frågor så mycket vi hann,  och kunde njuta lite mer än vanligt då allt gick mycket smidigare och snabbare då vi var en liten grupp. Vi fick lära oss använda olika verktyg för att följa med väder och prognoser, läsa kartor, tolka terrängen och mikroterräng, övade på att söka efter offer i lavin och njuta av härligt väder med ny fin puder och fick ha fjällen nästan för oss själva pga läget i hela världen. Att öva på att söka offer är något jag rekommenderar att öva på varje år, och Fredrik gav en bra ide att påvägen upp kan man på varsin paus gräva ner en transiver och de andra söker, win win med paus och lite rör på benen emellan varven. Det var helt grymt fina åk, även om dag 1 blev att finna tekniken igen för min del. Vi fick inkvartering på Magic Mountain Lodge trots omständigheterna och det tog hand om oss då vi hade lite problem att komma hem då bussar och annat stängdes ner i Norge lite före här hemma i Finland. Ja, det blev ju lite annat än planerat men allt ordnade sig till slut. Jag kan definitivt rekommendera kurser med Fredrik, han har ett härligt sätt att lära ut, man känner sig hörd och trygg i han sällskap. Utrustningen fungerade super och rekommenderar dem vart, låtomoss hålla all utrusting i skick och ta hand om dem väl. Hoppas på att vi i framtiden kan ordna någon resa till Lyngen med Vigu rf, det är en plats jag kommer att åka till igen, igen och igen. Be safe <3 Andi