Akutellt inom Vigu rf just nu!

11 november 2019

Vi har mycket på gång ännu denna höst och kommande vinter inom Vigu rf!

FOTOTÄVLING
Även i år kommer vi att skapa en Vigukalender. Delta med foton med temat "Vigu" genom att skicka max 3 stycken till adressen [email protected] Mer detaljer finns i tidigare foruminlägg samt på Facebook. Sista dag att delta med foton är 22.11.2019! Gör din beställning av kalendrar senast 30.11 på adressen [email protected] Bilden nedan är från Vigukalendern 2015 och är tagen av Henri Palm (Vigu 17).

 

LILLAJULSFEST
Vigu rf:s Lillajulsfest ordnas 7.12.2019 i Tykö nationalpark. Möjlighet tillö övernattning finns. Mer information finns i "På kommande" och på Facebook. Anmäl dig senast 2.12 till [email protected]!

 

ISKLÄTTRINGSKURS
Vigu rf ordnar tillsammans med bergsguide Fredrik Aspö en isklättringskurs i Lyngen, Norge 28-31.12.2019. Mer information finns under "På kommande" och här samt på Facebook. Samåkning från södra Finland är under planering. Anmäl dig senast 1.12!

 

Välkommen med på föreningens evenemang! Du är även välkommen att hitta på egna turer, evenemang eller workshops inom Vigu rf, styrelsen hjälper gärna till med förverkligandet!

Vigu rf:s styrelse genom VirveFör Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Finlav*Lumiturvallisuus 1

11 - 15 mars 2020

Friåkning-Lyngen-Snööö<3 Utrustning jag lånat av vigu (som det finns 3 set av) spade sond transiver.

Förra året var mitt första år på en splitboard och efter att åkat snowboard i många år var detta kärlek i första ögonblick. Precis innan koronan blommade ut hade jag turen att njuta av Norges fjäll och ny fin puder-POW WOW! De var inte bara fin puder, det var en kurs som ordnades av Fredrik Aspö, även gammal viguit som ordnar kurser inom bl.a isklättring och friåkning. Detta var en grundkurs i snösäkerthet och hur man planerar säkra turer på egen hand. Det blev en riktigt lyxig kurs då vi endast var 2 anmälda och kursen ändå blev av. Vi hade super tur med vädret och förhållandena var mycket bra, ja nästintill perfekt. Eftersom vi endast var 2 deltagare, båda vigun, hade vi möjligheter att ställa frågor så mycket vi hann,  och kunde njuta lite mer än vanligt då allt gick mycket smidigare och snabbare då vi var en liten grupp. Vi fick lära oss använda olika verktyg för att följa med väder och prognoser, läsa kartor, tolka terrängen och mikroterräng, övade på att söka efter offer i lavin och njuta av härligt väder med ny fin puder och fick ha fjällen nästan för oss själva pga läget i hela världen. Att öva på att söka offer är något jag rekommenderar att öva på varje år, och Fredrik gav en bra ide att påvägen upp kan man på varsin paus gräva ner en transiver och de andra söker, win win med paus och lite rör på benen emellan varven. Det var helt grymt fina åk, även om dag 1 blev att finna tekniken igen för min del. Vi fick inkvartering på Magic Mountain Lodge trots omständigheterna och det tog hand om oss då vi hade lite problem att komma hem då bussar och annat stängdes ner i Norge lite före här hemma i Finland. Ja, det blev ju lite annat än planerat men allt ordnade sig till slut. Jag kan definitivt rekommendera kurser med Fredrik, han har ett härligt sätt att lära ut, man känner sig hörd och trygg i han sällskap. Utrustningen fungerade super och rekommenderar dem vart, låtomoss hålla all utrusting i skick och ta hand om dem väl. Hoppas på att vi i framtiden kan ordna någon resa till Lyngen med Vigu rf, det är en plats jag kommer att åka till igen, igen och igen. Be safe <3 Andi