Tankar om Corona och vedhuggning

23 mars 2020

Världen är i ett tillstånd som vi aldrig tidigare varit med om, det kan vi säkert alla vara överens om. Covid-19 ställer till det på många plan, även för en liten förening som Vigu rf. Lyckligtvis finns det många hoppingivande händelser som förhoppningsvis ni alla också lagt märke till!

Än så länge är det tillåtet att gå ut i naturen och vi rekommenderar det varmt för alla! Kom ihåg det rekommenderade 2 meters avståndet från andra människor (någon sa att det blir jobbigt för finnar, då det då blir en meter närmare än vad vi är vana med, hehe). Forststyrelsen säger också att man ännu kan besöka nationalparkerna och naturområden, men avråder att besöka flitigt använda områden (t.ex. Haukkalampi i Noux) och att sova i vindskydd och kåtor. Även Suomen Latu, som Vigu rf hör till, rekommenderar uppmanar oss också att ta oss ut! Läs om lite tips här (på finska).

Då du far ut i naturen kan du delta i Skogsmulleutmaningen. Styrelsemedlemmen Sara har med sitt företag Naawa hakat på Skogsmulles 30-dagars utmaning på att göra saker i naturen varje dag. Följ Skogsmulles utmaning på Instagram med #skogsmulle30.

Vigu rf har planerat in en Vårträff med vårmöte, som är ämnad för alla föreningens medlemmar, den 18.4 på Brännskär i Korpo skärgård, men vi följer med läget då det finns en stor sannolikhet att restriktionerna fortsätter och vi måste skjuta upp vårmötet i år.

På tal om att ta sig ut, så var det två viguiter i form av Markus och Virve som var i Ovanmalm igår och högg lite ved inför nästa säsong. Det blev förstås inte bara vedhuggning, utan även en massa snack (vi hade inte setts på väldigt länge!) och en liten lugn stund på bastutrappan där vi satt och beundrade den vackra vyn och det härliga vädret. Det blev inget sittande vid elden, eftersom eldplatsen konstant var upptagen av andra och det inte var läge att slå sig ner med någon - människor som var ute och njöt, precis som sig bör! Det finns dock en hel del kvar att hugga, ifall någon känner sig manad för lite skogsgym! Det “enda” som behöver göras är att klyva kubbarna och sedan rada dessa halvor på tork mellan t.ex. ett par närstående träd. Om du inte har en egen yxa, var då i kontakt med Virve för detaljer om hur du kommer åt yxan som finns i Ovanmalm. Se info på Facebook.

Följ oss på Facebook och på Instagram, vi återkommer med information om Vårträffen och vårmötet.

Håll er friska, ta hand om varandra och ut och njut!

Hälsningar,
Ville och VirveFör Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vigu rf:s Traditionella Nattorienteringsmästerskap 2020!

14 oktober 2020

Efter en paus på... tja, ett antal år, stod Vigu rf:s Traditionella Nattorienteringsmästerskap på programmet igen! Mästerskapet ordnades i samband med Vigu 26:ornas orienteringskurs och som banläggare fungerade Danni.

Då klockan närmade sig sju och mörkret vid OK77:s klubbstuga i Noux började tätna var förberedelserna i full gång! Det överlades om huruvida en skulle våga sig ut ensam i skogen eller om det skulle kännas bättre att ha någon med sig. I slutändan var det hela 11 orienteringsenheter som skulle delta, yessss!

Inget månsken den här kvällen inte! Däremot en hel massa pannlampsstrålar lite här och där (lite mer där kanske). Alla träd och stenar verkade vara så nära då lampans sken föll på det som fanns närmast en. Men kontrollerna stämplades av en efter en... Då undertecknades lampa slocknade helt och hållet strax innan den sista kontrollen var det bara att be lite om hjälp av Henrik som hade sprungit förbi en kontroll tidigare (där var yrsel var på gång) och sedan springa till målstämplingen mer eller mindre tillsammans.

Det blev en hel del spridning på tiderna då viguiterna kom i mål, så den här gången blev det ingen stor prisutdelningsceremoni, men vinnarna i de två klasserna var Henrik Sandberg (Vigu 1) i singelklassen och Karolina Östman (Vigu 24) och Minttu Peuraniemi i parklassen! Grattis! Se alla resultat längst ner.

Hela gänget innan start!

Än en gång ett stort tack till Danni som igen möjliggjorde det Traditionella Nattorienteringsmästerskapet! Vi siktar på ett mästerskap nästa år igen!

Resultat 13.10.2020

VIGU rf - Natt M 2 km
(Startat: 4, Utgick: 0, Diskvalificierat: 0)

1. Sandberg Henrik          Vigu 1              42.53
2. Savoila Virve               Vigu 5              44.51     +1.58
3. Nordström Nina           Vigu 24             59.55    +17.02
4. Wahlström Helga         Vigu 25           1.01.51    +18.58

Inte mästerskaps-klass
(Startat: 1, Utgick: 0, Diskvalificierat: 0)

1. Knuts Martin                Vigu 24             48.15

Par-klass 2 km
(Startat: 6, Utgick: 0, Diskvalificierat: 0)

1. Minttu & Karo              Vigu 24           1.14.10
2. Anttu & Mirka              Vigu 26           1.19.55     +5.45
3. Max & Malin & Gusse    Vigu 26           1.22.07     +7.57
4. Maiju & Toffi                Vigu 26           1.22.23     +8.13
5. Outi & Laura                Vigu 26           1.29.43    +15.33
6. Sina & Lucas               Vigu 25            2.10.57    +56.47

Se sträcktiderna här!

Henrik vann en kompass och Karo & Minttu varsitt presentkort till Varuste.net.