Tankar om Corona och vedhuggning

23 mars 2020

Världen är i ett tillstånd som vi aldrig tidigare varit med om, det kan vi säkert alla vara överens om. Covid-19 ställer till det på många plan, även för en liten förening som Vigu rf. Lyckligtvis finns det många hoppingivande händelser som förhoppningsvis ni alla också lagt märke till!

Än så länge är det tillåtet att gå ut i naturen och vi rekommenderar det varmt för alla! Kom ihåg det rekommenderade 2 meters avståndet från andra människor (någon sa att det blir jobbigt för finnar, då det då blir en meter närmare än vad vi är vana med, hehe). Forststyrelsen säger också att man ännu kan besöka nationalparkerna och naturområden, men avråder att besöka flitigt använda områden (t.ex. Haukkalampi i Noux) och att sova i vindskydd och kåtor. Även Suomen Latu, som Vigu rf hör till, rekommenderar uppmanar oss också att ta oss ut! Läs om lite tips här (på finska).

Då du far ut i naturen kan du delta i Skogsmulleutmaningen. Styrelsemedlemmen Sara har med sitt företag Naawa hakat på Skogsmulles 30-dagars utmaning på att göra saker i naturen varje dag. Följ Skogsmulles utmaning på Instagram med #skogsmulle30.

Vigu rf har planerat in en Vårträff med vårmöte, som är ämnad för alla föreningens medlemmar, den 18.4 på Brännskär i Korpo skärgård, men vi följer med läget då det finns en stor sannolikhet att restriktionerna fortsätter och vi måste skjuta upp vårmötet i år.

På tal om att ta sig ut, så var det två viguiter i form av Markus och Virve som var i Ovanmalm igår och högg lite ved inför nästa säsong. Det blev förstås inte bara vedhuggning, utan även en massa snack (vi hade inte setts på väldigt länge!) och en liten lugn stund på bastutrappan där vi satt och beundrade den vackra vyn och det härliga vädret. Det blev inget sittande vid elden, eftersom eldplatsen konstant var upptagen av andra och det inte var läge att slå sig ner med någon - människor som var ute och njöt, precis som sig bör! Det finns dock en hel del kvar att hugga, ifall någon känner sig manad för lite skogsgym! Det “enda” som behöver göras är att klyva kubbarna och sedan rada dessa halvor på tork mellan t.ex. ett par närstående träd. Om du inte har en egen yxa, var då i kontakt med Virve för detaljer om hur du kommer åt yxan som finns i Ovanmalm. Se info på Facebook.

Följ oss på Facebook och på Instagram, vi återkommer med information om Vårträffen och vårmötet.

Håll er friska, ta hand om varandra och ut och njut!

Hälsningar,
Ville och VirveFör Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Saknade turer

11 augusti 2020

Saknade turer och viguvänner...

Känner alltid nu som då en längtan efter äventyr, och minnet påminner mig om både tunga men ack så härliga vigukurser, och alla viguvänner <3 

Vår årskurs, vigu 23 eller bland vissa kallad viguregn,hade en hel del regn på våra kurser. Ska kort ta upp några regnminnen:

På vår orienterinskurs hade det regnat och fortsatte även regna såpass att träsk och sumpmark knappt kunde urskiljas i terrängen, men rätt mysigt ändå. 

Dag 1 då vi började vår vandring in mot Sarek ösregnade det, vi väntade på fjällstationen ett bra tag för att konstatera att de bara var och gå ut i regnet och börja tassa på. Min rinkka var minst sagt dåligt inställt + att min dundergröt för 3 vägde en hel del så det var tunga våta steg. Tur hade vi dock för på morgonen var det soligt och vi hann torka upp en del under morgonvimslet. Sarek, kanske vill åka dit i år igen...

Jag blev även vän med regnet igen under vigu, och jag tycker det är supermysigt när de regnar. Tar gärna på mig regkläderna och tassar ut, njuter av prasslande och droppande. Ofta just då de regnar, kan jag känna saknaden av ett äventyr, saknar viguvänner, men i samma stund, njuta av att de kan vara så lätt och skönt att gå i regnet.

En bild då vi under en små regnig  sommardag njöt av vattenpölar och färska smultron. Ha de så bra <3 Andi