NoReturn 2011

14 - 16 oktober 2011

Fredagkväll, kl 20.00. På perrongen i Esbo tågstation står 10 personer med ryggsäckar och cyklar i väntan på att Äventyrsupplevelsen NoReturn 2011 skall börja. 

Personerna har modigt vågat ta steget ut i det okända och anmält sig till NoReturn. Evenemanget arrangeras av Vigu rf.

NoReturn går ut på att deltagarna i lag om två personer utför fysiskt och psykiskt utmanande, men roliga uppgifter av olika slag. Eftersom informationsbrist och ovetskap är en del av utmaningen, är helheten av evenemanget och programmet hemligt för deltagarna. De har före start fått ett brev med tillräcklig information för att kunna delta, bl.a. obligatorisk utrustningslista.

På Vigu rf:s hemsida finns en länk till NoReturn. Här finns även en kortfattad beskrivning om evenemanget och ett videoklipp visar rätt bra vad det är frågan om.

Deltagarna i årets NoReturn bestod av både Vigu-studeranden och en del utomstående. Som krav för deltagandet gäller normal fysisk kondition och grundläggande kunskaper i orientering.

Efter att lagen under 36 h bl.a. gått, cyklat, paddlat och därtill utfört massor av roliga och spännande utmaningar kom samtliga lag i mål.

Inför årets NoReturn införskaffade Vigu rf. ett Halti BigFun 8 Pro tält som arrangörerna använde som tältbas. Tältet fungerade ypperligt och gav oss möjligheten att sova ut mellan våra arbetspass.

Jag vill tacka alla arrangörer och medarbetare som gjort det möjligt att utföra evenemanget. Dessutom lyfter jag på hatten för deltagarna som anmälde sig till något okänt och med stolthet klarade av NoReturn 2011!

Eftersom innehållet i NoReturn skall hållas hemligt i mån om möjligt, tänker jag inte i denna blogg avslöja något mera om själva innehållet. För den som är nyfiken och vill veta mera, gäller det att anmäla sig till följande NoReturn!

/ Johan Lind (koordinator av NoReturn 2011)

 

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Finlav*Lumiturvallisuus 1

11 - 15 mars 2020

Friåkning-Lyngen-Snööö<3 Utrustning jag lånat av vigu (som det finns 3 set av) spade sond transiver.

Förra året var mitt första år på en splitboard och efter att åkat snowboard i många år var detta kärlek i första ögonblick. Precis innan koronan blommade ut hade jag turen att njuta av Norges fjäll och ny fin puder-POW WOW! De var inte bara fin puder, det var en kurs som ordnades av Fredrik Aspö, även gammal viguit som ordnar kurser inom bl.a isklättring och friåkning. Detta var en grundkurs i snösäkerthet och hur man planerar säkra turer på egen hand. Det blev en riktigt lyxig kurs då vi endast var 2 anmälda och kursen ändå blev av. Vi hade super tur med vädret och förhållandena var mycket bra, ja nästintill perfekt. Eftersom vi endast var 2 deltagare, båda vigun, hade vi möjligheter att ställa frågor så mycket vi hann,  och kunde njuta lite mer än vanligt då allt gick mycket smidigare och snabbare då vi var en liten grupp. Vi fick lära oss använda olika verktyg för att följa med väder och prognoser, läsa kartor, tolka terrängen och mikroterräng, övade på att söka efter offer i lavin och njuta av härligt väder med ny fin puder och fick ha fjällen nästan för oss själva pga läget i hela världen. Att öva på att söka offer är något jag rekommenderar att öva på varje år, och Fredrik gav en bra ide att påvägen upp kan man på varsin paus gräva ner en transiver och de andra söker, win win med paus och lite rör på benen emellan varven. Det var helt grymt fina åk, även om dag 1 blev att finna tekniken igen för min del. Vi fick inkvartering på Magic Mountain Lodge trots omständigheterna och det tog hand om oss då vi hade lite problem att komma hem då bussar och annat stängdes ner i Norge lite före här hemma i Finland. Ja, det blev ju lite annat än planerat men allt ordnade sig till slut. Jag kan definitivt rekommendera kurser med Fredrik, han har ett härligt sätt att lära ut, man känner sig hörd och trygg i han sällskap. Utrustningen fungerade super och rekommenderar dem vart, låtomoss hålla all utrusting i skick och ta hand om dem väl. Hoppas på att vi i framtiden kan ordna någon resa till Lyngen med Vigu rf, det är en plats jag kommer att åka till igen, igen och igen. Be safe <3 Andi