NoReturn 2011

14 - 16 oktober 2011

Fredagkväll, kl 20.00. På perrongen i Esbo tågstation står 10 personer med ryggsäckar och cyklar i väntan på att Äventyrsupplevelsen NoReturn 2011 skall börja. 

Personerna har modigt vågat ta steget ut i det okända och anmält sig till NoReturn. Evenemanget arrangeras av Vigu rf.

NoReturn går ut på att deltagarna i lag om två personer utför fysiskt och psykiskt utmanande, men roliga uppgifter av olika slag. Eftersom informationsbrist och ovetskap är en del av utmaningen, är helheten av evenemanget och programmet hemligt för deltagarna. De har före start fått ett brev med tillräcklig information för att kunna delta, bl.a. obligatorisk utrustningslista.

På Vigu rf:s hemsida finns en länk till NoReturn. Här finns även en kortfattad beskrivning om evenemanget och ett videoklipp visar rätt bra vad det är frågan om.

Deltagarna i årets NoReturn bestod av både Vigu-studeranden och en del utomstående. Som krav för deltagandet gäller normal fysisk kondition och grundläggande kunskaper i orientering.

Efter att lagen under 36 h bl.a. gått, cyklat, paddlat och därtill utfört massor av roliga och spännande utmaningar kom samtliga lag i mål.

Inför årets NoReturn införskaffade Vigu rf. ett Halti BigFun 8 Pro tält som arrangörerna använde som tältbas. Tältet fungerade ypperligt och gav oss möjligheten att sova ut mellan våra arbetspass.

Jag vill tacka alla arrangörer och medarbetare som gjort det möjligt att utföra evenemanget. Dessutom lyfter jag på hatten för deltagarna som anmälde sig till något okänt och med stolthet klarade av NoReturn 2011!

Eftersom innehållet i NoReturn skall hållas hemligt i mån om möjligt, tänker jag inte i denna blogg avslöja något mera om själva innehållet. För den som är nyfiken och vill veta mera, gäller det att anmäla sig till följande NoReturn!

/ Johan Lind (koordinator av NoReturn 2011)

 

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vildörts-medvetandeström

17 maj 2020

Det är VÅR. Och på våren vill jag allt som oftast göra allt. Hela tiden. Och på en gång. En del skulle påstå att jag drabbas av något slag av vårmani. Det här veckoslutet hade jag bokat till att klättra, terrängcykla och rullskrinna. Men sedan kom den här takatalven. (Eller är det helt perus majväder?) I alla fall: typ hagel, snö, sol, regnbåge, hagel, regn, sol. På repeat. Våta klippor, mutiga stigar och söndriga lager. Som tur bor jag på lande, så mellan skurarna har jag gjort promenader i skogen och samlat vildörter av alla de slag. (Eller av några få olika slag, men målet är att utvidga repertoaren med några arter varje år.) Om ett par veckor är det växtkurs med Vigu. Kanske jag äntligen lär mig skillnaden på de olika fräknarna. I alla fall vill jag lära mig urskilja den där ätliga superfood-versionen: Åkerfräken, från dess giftiga släktingar. Igår plockade vi harsyra, ängssyra, kirskål, nässlor, mjölkört, maskrosblad, björkknoppar och murklor. Man måste börja kocka ganska mycket för att få det att gå åt. Att torka och frysa går ju också. JEE! Våren är helt bäst! Även om det kommer hagel varje dag!

Ps. Om nån har tips om fräknarna tas de gärna emot <3 <3 <3