NoReturn 2011

14 - 16 oktober 2011

Fredagkväll, kl 20.00. På perrongen i Esbo tågstation står 10 personer med ryggsäckar och cyklar i väntan på att Äventyrsupplevelsen NoReturn 2011 skall börja. 

Personerna har modigt vågat ta steget ut i det okända och anmält sig till NoReturn. Evenemanget arrangeras av Vigu rf.

NoReturn går ut på att deltagarna i lag om två personer utför fysiskt och psykiskt utmanande, men roliga uppgifter av olika slag. Eftersom informationsbrist och ovetskap är en del av utmaningen, är helheten av evenemanget och programmet hemligt för deltagarna. De har före start fått ett brev med tillräcklig information för att kunna delta, bl.a. obligatorisk utrustningslista.

På Vigu rf:s hemsida finns en länk till NoReturn. Här finns även en kortfattad beskrivning om evenemanget och ett videoklipp visar rätt bra vad det är frågan om.

Deltagarna i årets NoReturn bestod av både Vigu-studeranden och en del utomstående. Som krav för deltagandet gäller normal fysisk kondition och grundläggande kunskaper i orientering.

Efter att lagen under 36 h bl.a. gått, cyklat, paddlat och därtill utfört massor av roliga och spännande utmaningar kom samtliga lag i mål.

Inför årets NoReturn införskaffade Vigu rf. ett Halti BigFun 8 Pro tält som arrangörerna använde som tältbas. Tältet fungerade ypperligt och gav oss möjligheten att sova ut mellan våra arbetspass.

Jag vill tacka alla arrangörer och medarbetare som gjort det möjligt att utföra evenemanget. Dessutom lyfter jag på hatten för deltagarna som anmälde sig till något okänt och med stolthet klarade av NoReturn 2011!

Eftersom innehållet i NoReturn skall hållas hemligt i mån om möjligt, tänker jag inte i denna blogg avslöja något mera om själva innehållet. För den som är nyfiken och vill veta mera, gäller det att anmäla sig till följande NoReturn!

/ Johan Lind (koordinator av NoReturn 2011)

 

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Saknade turer

11 augusti 2020

Saknade turer och viguvänner...

Känner alltid nu som då en längtan efter äventyr, och minnet påminner mig om både tunga men ack så härliga vigukurser, och alla viguvänner <3 

Vår årskurs, vigu 23 eller bland vissa kallad viguregn,hade en hel del regn på våra kurser. Ska kort ta upp några regnminnen:

På vår orienterinskurs hade det regnat och fortsatte även regna såpass att träsk och sumpmark knappt kunde urskiljas i terrängen, men rätt mysigt ändå. 

Dag 1 då vi började vår vandring in mot Sarek ösregnade det, vi väntade på fjällstationen ett bra tag för att konstatera att de bara var och gå ut i regnet och börja tassa på. Min rinkka var minst sagt dåligt inställt + att min dundergröt för 3 vägde en hel del så det var tunga våta steg. Tur hade vi dock för på morgonen var det soligt och vi hann torka upp en del under morgonvimslet. Sarek, kanske vill åka dit i år igen...

Jag blev även vän med regnet igen under vigu, och jag tycker det är supermysigt när de regnar. Tar gärna på mig regkläderna och tassar ut, njuter av prasslande och droppande. Ofta just då de regnar, kan jag känna saknaden av ett äventyr, saknar viguvänner, men i samma stund, njuta av att de kan vara så lätt och skönt att gå i regnet.

En bild då vi under en små regnig  sommardag njöt av vattenpölar och färska smultron. Ha de så bra <3 Andi