NoReturn 2011

14 - 16 oktober 2011

Fredagkväll, kl 20.00. På perrongen i Esbo tågstation står 10 personer med ryggsäckar och cyklar i väntan på att Äventyrsupplevelsen NoReturn 2011 skall börja. 

Personerna har modigt vågat ta steget ut i det okända och anmält sig till NoReturn. Evenemanget arrangeras av Vigu rf.

NoReturn går ut på att deltagarna i lag om två personer utför fysiskt och psykiskt utmanande, men roliga uppgifter av olika slag. Eftersom informationsbrist och ovetskap är en del av utmaningen, är helheten av evenemanget och programmet hemligt för deltagarna. De har före start fått ett brev med tillräcklig information för att kunna delta, bl.a. obligatorisk utrustningslista.

På Vigu rf:s hemsida finns en länk till NoReturn. Här finns även en kortfattad beskrivning om evenemanget och ett videoklipp visar rätt bra vad det är frågan om.

Deltagarna i årets NoReturn bestod av både Vigu-studeranden och en del utomstående. Som krav för deltagandet gäller normal fysisk kondition och grundläggande kunskaper i orientering.

Efter att lagen under 36 h bl.a. gått, cyklat, paddlat och därtill utfört massor av roliga och spännande utmaningar kom samtliga lag i mål.

Inför årets NoReturn införskaffade Vigu rf. ett Halti BigFun 8 Pro tält som arrangörerna använde som tältbas. Tältet fungerade ypperligt och gav oss möjligheten att sova ut mellan våra arbetspass.

Jag vill tacka alla arrangörer och medarbetare som gjort det möjligt att utföra evenemanget. Dessutom lyfter jag på hatten för deltagarna som anmälde sig till något okänt och med stolthet klarade av NoReturn 2011!

Eftersom innehållet i NoReturn skall hållas hemligt i mån om möjligt, tänker jag inte i denna blogg avslöja något mera om själva innehållet. För den som är nyfiken och vill veta mera, gäller det att anmäla sig till följande NoReturn!

/ Johan Lind (koordinator av NoReturn 2011)

 

 För Vigu rf medlemmar:
 
 Kom ihåg mig
På kommande:
Aktuella Vigukurser (kalender):
  • Ingen aktuell kursinfo...

Vardagstur blir Vändagstur

15 februari 2020

Någon var så missnöjd idag morse. Raka motsatsen mot vad jag var dock. Trots en begynnande känsla av kisibrådska, makade jag rätt på alla kroppsdelar i min sovsäck i hängmattan där jag låg och tänkte på att det fortfarande var mörkt och att även om en mini-vigu i tältet bredvid högljutt ville något som ingen kunde förstå, så kunde jag förmodligen gott sova vidare en stund till.

En morgon som idag har blivit ett slående inslag i mitt liv under de senaste åren, ibland mer frekvent, ibland med längre pauser. Även om jag inte fattat ett lika aktivt beslut som Sara beskrev här i bloggen för inte så länge sedan, så har ett beslut av att ta sig på övernattningstur sakta växt fram och förverkligats. Och detta vill jag sannerligen rekommendera!

Jag har ett par vakio-vänner att vardagstura med. Oftast handlar det just om mitt i veckan-övernattning i någon närbelägen laavu. Efteråt är både vänner och jag alltid lika begeistrade över fiilisen på jobbet dagen då en vaknat ute i det fria - vad är det där magiska som en får av att på kvällskvisten ta sig ut i en mörk skog, elda, fixa simpelt käk, krypa ner i sovsäcken, snacka lite mer eller mindre strunt innan ögonlocken faller ihop... Dricka kaffe och sleva i sig kallnande gröt innan alla prylar trottas ner och vi återvänder till civilisationen.

Då jag sovit klart i morse hittade jag både stora och små viguiter vid en glatt sprakande eld vid vindskyddet i Roosinniemi i Tykö nationalpark där vi campat sen igår kväll. Den minsta hade förvandlats till sitt solstråliga själv igen smiley. Vi tillbringade en långsam och behaglig förmiddag på udden tills vi i olika etapper traskade till parkeringen för att åka hem och fortsätta helgen på våra egna håll.

Tusen tack till Sara för initiativet till en utenatt med vänner denna Vändag! heart

Det kan bli en hel del grejer då en mini-vigu är med i kombination med kort väg till bilen...

Morgonstund har guld i mund! Framför allt efter en stjärnklar natt som var pure magic!